Kapří pepřenky
Stejně jako každý rok se můžete i letos těšit na nabídku českého kapra v našich obchodech. Kapři v Albertu pochází výhradně z českých rybníků od Rybářství Třeboň a Rybářství Chlumec nad Cidlinou.

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce
Ingredience
Složení 4 porce
- Kapr filet 6 ks
- Sůl 4,5 plž
- Kvasný ocet 150 ml
- Voda 950 ml
- Cukr krupicový 2 plž
- Nové koření 3 ks
- Pepř celý 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Směs sterilované zeleniny 75 g
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 6 plž
- Pepř 1/2 člž
- Kapr filet 6 ks
- Sůl 4,5 plž
- Kvasný ocet 150 ml
- Voda 950 ml
- Cukr krupicový 2 plž
- Nové koření 3 ks
- Pepř celý 3 ks
- Bobkový list 2 ks
- Směs sterilované zeleniny 75 g
- Cibule 3 ks
- Olej slunečnicový 6 plž
- Pepř 1/2 člž
Příprava
- 1Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
- 2Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
- 3Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
- 4Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
- 5Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
- 6Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
- 7Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.
- 1Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
- 2Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
- 3Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
- 4Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
- 5Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
- 6Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
- 7Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







