Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKapří pepřenky
Albert logoAlbert logo
  • Kapří pepřenky

Kapří pepřenky

Stejně jako každý rok se můžete i letos těšit na nabídku českého kapra v našich obchodech. Kapři v Albertu pochází výhradně z českých rybníků od Rybářství Třeboň a Rybářství Chlumec nad Cidlinou.
Kapří pepřenky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Vánoce

Ingredience

Složení
4 porce
  • Kapr filet 6 ks
  • Sůl 4,5 plž
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Voda 950 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Nové koření 3 ks
  • Pepř celý 3 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Směs sterilované zeleniny 75 g
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 6 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Kapr filet 6 ks
  • Sůl 4,5 plž
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Voda 950 ml
  • Cukr krupicový 2 plž
  • Nové koření 3 ks
  • Pepř celý 3 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Směs sterilované zeleniny 75 g
  • Cibule 3 ks
  • Olej slunečnicový 6 plž
  • Pepř 1/2 člž

Příprava

1
Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
2
Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
3
Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
4
Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
5
Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
6
Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
7
Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.
1
Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
2
Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
3
Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
4
Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
5
Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
6
Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
7
Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.