
Nakládaná zelenina

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Veganské
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule červená 2 ks
- Zelí bílé 150 g
- Cuketa 1 ks
- Červená řepa 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Fenykl mletý 1 člž
- Kopr 1/2 hrs.
- Chilli paprička 2 ks
- Kvasný ocet 500 ml
- Hořčičné semínko 1 plž
- Pepř celý 15 ks
- Bobkový list 3 ks
- Sůl 2 plž
- Cukr krupicový 4 plž
- Voda 250 ml
- Cibule červená 2 ks
- Zelí bílé 150 g
- Cuketa 1 ks
- Červená řepa 1 ks
- Česnek 4 strouž.
- Fenykl mletý 1 člž
- Kopr 1/2 hrs.
- Chilli paprička 2 ks
- Kvasný ocet 500 ml
- Hořčičné semínko 1 plž
- Pepř celý 15 ks
- Bobkový list 3 ks
- Sůl 2 plž
- Cukr krupicový 4 plž
- Voda 250 ml
Příprava
- 1Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
- 2Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
- 3K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
- 4Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
- 5Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
- 6Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
- 1Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
- 2Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
- 3K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
- 4Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
- 5Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
- 6Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.