Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNakládaná zelenina
Albert logoAlbert logo

Nakládaná zelenina

Nakládaná zelenina
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Veganské

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule červená 2 ks
  • Zelí bílé 150 g
  • Cuketa 1 ks
  • Červená řepa 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Fenykl mletý 1 člž
  • Kopr 1/2 hrs.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Kvasný ocet 500 ml
  • Hořčičné semínko 1 plž
  • Pepř celý 15 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Sůl 2 plž
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Voda 250 ml
  • Cibule červená 2 ks
  • Zelí bílé 150 g
  • Cuketa 1 ks
  • Červená řepa 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Fenykl mletý 1 člž
  • Kopr 1/2 hrs.
  • Chilli paprička 2 ks
  • Kvasný ocet 500 ml
  • Hořčičné semínko 1 plž
  • Pepř celý 15 ks
  • Bobkový list 3 ks
  • Sůl 2 plž
  • Cukr krupicový 4 plž
  • Voda 250 ml

Příprava

1
Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
2
Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
3
K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
4
Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
5
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
6
Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.
1
Připravte si 4 uzavíratelné sklenice o objemu 250 ml.
2
Na nudličky nakrájené zelí vložte do první sklenice. Očištěnou cibuli nakrájenou na kolečka vložte do druhé sklenice, do třetí sklenice poklaďte kolečka cukety a kolečka oloupané řepy vložte do čtvrté. V každé sklenici nechte 1 cm od okraje volný.
3
K zelí přidejte na kolečka nakrájenou chilli papričku a fenykl, k cuketě a řepě vložte po 2 stroužcích oloupaného česneku a kopr.
4
Připravte nálev. Do středně velkého hrnce vlijte ocet, vsypte zbylé koření, cukr a sůl. Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
5
Vypněte plamen, vmíchejte ledovou vodu a rozlijte nálev do sklenic. Krouživými pohyby se sklenicemi lehce zatřepte, aby se odstranil vzduch, uzavřete a nechte vychladnout do pokojové teploty.
6
Vychladlé dejte do lednice a nechte marinovat nejméně 2 hodiny. Spotřebujte do 1 týdne.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.