×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí sekaná se sýrem

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Domácí sekaná se sýrem

Co budete potřebovat

500 g mletého hovězího
250 g mletého vepřového
2 nesolené housky (1–2 dny staré)
150 ml mléka
1 střední cibule
200 g čedaru vcelku
2 stroužky česneku
2 vejce
½ hrsti majoránky
hrst nasekané petrželky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
2 lžičky mleté sladké papriky
2 bílky
Bramborová kaše
500 g brambor typu C
sůl
100 g másla
200 ml smetany na vaření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 100 °C.
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Nakonec vyždímejte z housek přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte chvíli do chladu odležet.
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte jednu hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí sekaná se sýrem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Recept na sekanou s čedarem nám poslala paní Zuzana K. z Litomyšle. Když jsme si ji v redakci upekli, byli jsme překvapeni jemností sýrové chuti, která je v čerstvém čedaru hodně výrazná. Po upečení se však rovnoměrně rozprostře do masové směsi a pouze podtrhne již tak výbornou pečínku, jakou naše česká sekaná dozajista je.

Co budete potřebovat

500 g mletého hovězího
250 g mletého vepřového
2 nesolené housky (1–2 dny staré)
150 ml mléka
1 střední cibule
200 g čedaru vcelku
2 stroužky česneku
2 vejce
½ hrsti majoránky
hrst nasekané petrželky
2 lžičky soli
1 lžička mletého pepře
2 lžičky mleté sladké papriky
2 bílky
Bramborová kaše
500 g brambor typu C
sůl
100 g másla
200 ml smetany na vaření

Jak na to?

Troubu předehřejte na 100 °C.
Připravte si větší mísu a vložte do ní maso. Housky nakrájejte na kostky a namočte do mléka. Cibuli nasekejte co nejjemněji a přidejte k masu. Sýr nahrubo nastrouhejte, dále do mísy prolisujte česnek, vyklepněte vejce, přidejte bylinky a koření. Nakonec vyždímejte z housek přebytečné mléko a také vložte do mísy. Všechno důkladně promíchejte (nejlépe rukama) a dejte chvíli do chladu odležet.
Z masa vytvarujte jednu větší nebo dvě menší šišky. Pěkně maso „splácejte“ rukama k sobě, aby drželo pohromadě. Přendejte na plech, pomažte bílkem, podlijte trochou vody a pečte jednu hodinu. Poté zvyšte teplotu v troubě na 160 °C a pečte ještě 30 minut dozlatova.
Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Sceďte, přidejte máslo, ohřátou smetanu, lžičku soli a rozšťouchejte nebo rozmíchejte ručním šlehačem dohladka.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat