Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí sekaná
Albert logoAlbert logo
  • Domácí sekaná

Domácí sekaná

Sekaná se hodí k bramborové kaši nebo na studenou večeři. Připravit ji můžete i na velikonoční oběd.
Domácí sekaná
Náročné
46-60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Cibule 2 ks
  • Mleté maso mix 1 kg
  • Česnek 5 strouž.
  • Rohlík 2 ks
  • Mléko 100 ml
  • Tymián čerstvý 3 člž
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Hořčice plnotučná 3 plž
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Pivo světlé 3 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Slanina vcelku 150 g
  • Cibule 2 ks
  • Mleté maso mix 1 kg
  • Česnek 5 strouž.
  • Rohlík 2 ks
  • Mléko 100 ml
  • Tymián čerstvý 3 člž
  • Majoránka sušená 2 plž
  • Hořčice plnotučná 3 plž
  • Hořčice dijonská 3 plž
  • Pivo světlé 3 plž
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Paprika mletá sladká 2 člž
  • Slanina vcelku 150 g

Příprava

1
Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.
2
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření.
3
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
4
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočenou ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila předem. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180 °C. Pekáč si někdy vyložím pečicím papírem, snáze se pak myje.
1
Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Dávám přitom pozor, aby cibule ani slanina neměly kůrku, protože by to v sekané nebylo dobré.
2
Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočila do vlahého mléka a pak vymačkala. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření.
3
Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Dávám si na tom dost záležet, protože právě v téhle chvíli můžu zařídit, aby sekaná v troubě nepraskla. Než ji dám do pekáče, klidně s ní párkrát uhodím o vál, abych z těsta vyhnala vzduch.
4
Těsto vytvaruju do šišky a pěkně uhladím rukou namočenou ve studené vodě. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si připravila předem. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180 °C. Pekáč si někdy vyložím pečicím papírem, snáze se pak myje.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Zkuste místo vývaru použít dobré české pivo. Nejenže dodá šťávě dobrou chuť, ale udělá na sekané pevnou kůrku.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.