×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Další recepty a články

Koprovolimetkové aïoli
Koprovolimetkové...
Koprovolimetkové aïoli
Koprovolimetkové aïoli
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Bazalkový dip ke grilování
Bazalkový dip ke...
Bazalkový dip ke grilování
Bazalkový dip ke grilování
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako přílohu nebo jako mezichod při grilování, pokud máte v blízkosti k dispozici troubu. Rohlíky lze upéct i na grilu pod pokličkou a na nepřímém žáru.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
půl kostky čerstvého droždí
1 necelá lžička cukru
200 ml mléka + 2–3 lžíce navíc
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
3 lžíce sádla, změklého
1 lžička soli
1 bílek
hrubá sůl na posypání
K servírování:
2 lžíce másla
150 g malých hnědých žampionů
sůl, kmín
pesto
100 g kozího sýru
100 g strouhaného ementálu

Jak na to?

Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?

Nejprve zadělejte těsto:
1) Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
2) Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
3) Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
4) Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
5) Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.

A pečeme:
6) Zahřejte troubu na 180 °C.
7) Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
8) Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
9) Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Příloha Náročné Francouzská Něco lehkého Pečení Magazín 10/2010
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte jako přílohu nebo jako mezichod při grilování, pokud máte v blízkosti k dispozici troubu. Rohlíky lze upéct i na grilu pod pokličkou a na nepřímém žáru.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
půl kostky čerstvého droždí
1 necelá lžička cukru
200 ml mléka + 2–3 lžíce navíc
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
3 lžíce sádla, změklého
1 lžička soli
1 bílek
hrubá sůl na posypání
K servírování:
2 lžíce másla
150 g malých hnědých žampionů
sůl, kmín
pesto
100 g kozího sýru
100 g strouhaného ementálu

Jak na to?

Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?

Nejprve zadělejte těsto:
1) Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
2) Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
3) Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
4) Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
5) Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.

A pečeme:
6) Zahřejte troubu na 180 °C.
7) Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
8) Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
9) Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Koprovolimetkové aïoli
Koprovolimetkové aïoli
Koprovolimetkové aïoli
Koprovolimetkové aïoli
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Dip z modrého sýru
Bazalkový dip ke grilování
Bazalkový dip ke grilování
Bazalkový dip ke grilování
Bazalkový dip ke grilování
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Inspirujte se podobnými recepty