Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Domácí rohlíky s pestem, houbami a kozím sýrem

Náročné Příloha Magazín 10/2010
Náročné Příloha Magazín 10/2010

Ingredience

500 g hladké mouky
půl kostky čerstvého droždí
1 necelá lžička cukru
200 ml mléka + 2–3 lžíce navíc
3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
3 lžíce sádla, změklého
1 lžička soli
1 bílek
hrubá sůl na posypání
K servírování:
2 lžíce másla
150 g malých hnědých žampionů
sůl, kmín
pesto
100 g kozího sýru
100 g strouhaného ementálu

Postup přípravy

Vyzkoušeli jste už domácí pečivo s pestem, houbami a sýrem?

Nejprve zadělejte těsto:
1) Mouku přesypte do mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj nadrobte droždí, přesypte cukrem a zalijte trochou vlažného mléka.
2) Až vzejde kvásek, přidejte do mísy jogurt, sádlo, sůl i zbylé mléko a vypracujte do pružného těsta. Nechte minimálně hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem.
3) Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozválejte na obdélník silný maximálně půl centimetru.
4) Nožem nebo rádýlkem nakrájejte na protilehlé trojúhelníky, a ty pak od delší strany zarolujte do rohlíku.
5) Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a dejte ještě na 20 minut kynout.

A pečeme:
6) Zahřejte troubu na 180 °C.
7) Nakynuté rohlíky potřete bílkem našlehaným s trochou mléka, posypte hrubou solí a dejte péct do vyhřáté trouby dozlatova. Do trouby postavte i misku s vodou.
8) Dvě lžíce másla rozpusťte v pánvi, a pak na něm opečte malé žampiony, osolte, posypte kmínem a nechte změknout.
9) Mírně zchladlé rohlíčky podélně rozkrojte, potřete pestem, na každý dejte kozí sýr, část žampionů, a zasypte ementálem a dejte na chvíli pod gril.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png