Domácí majonéza s uzenou paprikou
Ingredience
3 | vejce |
2 | lžičky hořčice |
½ | citronu |
sůl, pepř | |
225 ml | slunečnicového oleje |
1 | lžička mleté uzené papriky |
šťáva z 1 limety (nahradí citron) |
Postup přípravy
1. Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
2. Přidejte 2 lžičky hořčice.
3. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.
4. Opatrně k surovinám přilijte olej.
5. Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1–2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza.
6. Hotovou majonézu spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY