1
V pánvi rozehřejte 15 g másla a přidejte 225 g očištěných a nakrájených kuřecích jater. Rychle je orestujte a přendejte z horké pánve do mísy. Očištěnou půlku cibule nakrájejte nadrobno a 2 stroužky oloupaného česneku prolisujte. Cibulku na stejné pánvi orestujte asi 5 minut, pak přidejte česnek a restujte vše další 3 minuty na mírném stupni ohřevu. Do pánve přilijte 125 ml bílého vína a nechte 2 minuty probublávat. Směs pak přidejte k játrům.
2
Vychladlou játrovou směs smíchejte se zbylými 95 g másla a tyčovým mixérem promixujte co nejvíce dohladka. Směs rozdělte do 4 porcelánových mističek a dejte do lednice.
3
Mezitím do odměrky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny a nechte 5 minut nabobtnat. V míse smíchejte 150 ml vína spolu s 10 ml brandy. Přelijte 50 ml směsi do rendlíku a přiveďte k varu. Do horké směsi dejte okapané nabobtnalé plátky želatiny a vše promíchejte, až se želatina rozpustí. Směs smíchejte se zbytkem tekutiny a opatrně po lžících nalijte rovnoměrně do mističek na paštiku.
4
Připravené paštiky dejte do lednice a nechte 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými snítkami tymiánu. Nechte si chutnat.
1
V pánvi rozehřejte 15 g másla a přidejte 225 g očištěných a nakrájených kuřecích jater. Rychle je orestujte a přendejte z horké pánve do mísy. Očištěnou půlku cibule nakrájejte nadrobno a 2 stroužky oloupaného česneku prolisujte. Cibulku na stejné pánvi orestujte asi 5 minut, pak přidejte česnek a restujte vše další 3 minuty na mírném stupni ohřevu. Do pánve přilijte 125 ml bílého vína a nechte 2 minuty probublávat. Směs pak přidejte k játrům.
2
Vychladlou játrovou směs smíchejte se zbylými 95 g másla a tyčovým mixérem promixujte co nejvíce dohladka. Směs rozdělte do 4 porcelánových mističek a dejte do lednice.
3
Mezitím do odměrky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny a nechte 5 minut nabobtnat. V míse smíchejte 150 ml vína spolu s 10 ml brandy. Přelijte 50 ml směsi do rendlíku a přiveďte k varu. Do horké směsi dejte okapané nabobtnalé plátky želatiny a vše promíchejte, až se želatina rozpustí. Směs smíchejte se zbytkem tekutiny a opatrně po lžících nalijte rovnoměrně do mističek na paštiku.
4
Připravené paštiky dejte do lednice a nechte 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými snítkami tymiánu. Nechte si chutnat.