Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí kuřecí paštika s vinným želé
Albert logoAlbert logo
  • Domácí kuřecí paštika s vinným želé

Domácí kuřecí paštika s vinným želé

Domácí kuřecí paštika s vinným želé
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Sváteční
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 110 g
  • Kuřecí játra 225 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1/2 ks
  • Bílé víno 275 ml
  • Brandy 10 ml
  • Želatina plátková 2 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Máslo 110 g
  • Kuřecí játra 225 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Cibule 1/2 ks
  • Bílé víno 275 ml
  • Brandy 10 ml
  • Želatina plátková 2 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.

Příprava

1
V pánvi rozehřejte 15 g másla a přidejte 225 g očištěných a nakrájených kuřecích jater. Rychle je orestujte a přendejte z horké pánve do mísy. Očištěnou půlku cibule nakrájejte nadrobno a 2 stroužky oloupaného česneku prolisujte. Cibulku na stejné pánvi orestujte asi 5 minut, pak přidejte česnek a restujte vše další 3 minuty na mírném stupni ohřevu. Do pánve přilijte 125 ml bílého vína a nechte 2 minuty probublávat. Směs pak přidejte k játrům.
2
Vychladlou játrovou směs smíchejte se zbylými 95 g másla a tyčovým mixérem promixujte co nejvíce dohladka. Směs rozdělte do 4 porcelánových mističek a dejte do lednice.
3
Mezitím do odměrky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny a nechte 5 minut nabobtnat. V míse smíchejte 150 ml vína spolu s 10 ml brandy. Přelijte 50 ml směsi do rendlíku a přiveďte k varu. Do horké směsi dejte okapané nabobtnalé plátky želatiny a vše promíchejte, až se želatina rozpustí. Směs smíchejte se zbytkem tekutiny a opatrně po lžících nalijte rovnoměrně do mističek na paštiku.
4
Připravené paštiky dejte do lednice a nechte 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými snítkami tymiánu. Nechte si chutnat.
1
V pánvi rozehřejte 15 g másla a přidejte 225 g očištěných a nakrájených kuřecích jater. Rychle je orestujte a přendejte z horké pánve do mísy. Očištěnou půlku cibule nakrájejte nadrobno a 2 stroužky oloupaného česneku prolisujte. Cibulku na stejné pánvi orestujte asi 5 minut, pak přidejte česnek a restujte vše další 3 minuty na mírném stupni ohřevu. Do pánve přilijte 125 ml bílého vína a nechte 2 minuty probublávat. Směs pak přidejte k játrům.
2
Vychladlou játrovou směs smíchejte se zbylými 95 g másla a tyčovým mixérem promixujte co nejvíce dohladka. Směs rozdělte do 4 porcelánových mističek a dejte do lednice.
3
Mezitím do odměrky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny a nechte 5 minut nabobtnat. V míse smíchejte 150 ml vína spolu s 10 ml brandy. Přelijte 50 ml směsi do rendlíku a přiveďte k varu. Do horké směsi dejte okapané nabobtnalé plátky želatiny a vše promíchejte, až se želatina rozpustí. Směs smíchejte se zbytkem tekutiny a opatrně po lžících nalijte rovnoměrně do mističek na paštiku.
4
Připravené paštiky dejte do lednice a nechte 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými snítkami tymiánu. Nechte si chutnat.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.