Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňové rizoto
Albert logoAlbert logo
  • Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Dýňové rizoto
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vegetariánské

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Šalvěj čerstvá 1 svaz.
  • Bujón zeleninový 1,5 l
  • Rýže kulatozrnná
  • Cibule 1 ks
  • Bílé víno 150 ml
  • Parmazán 50 g
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Dýně Hokkaidó 1 kg
  • Šalvěj čerstvá 1 svaz.
  • Bujón zeleninový 1,5 l
  • Rýže kulatozrnná
  • Cibule 1 ks
  • Bílé víno 150 ml
  • Parmazán 50 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
2
V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
3
Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát.
4
Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova. Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
2
V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
3
Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát.
4
Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.