Domácí kuřecí paštika s vinným želé
Ingredience
110 g | másla |
225 g | kuřecích jater |
½ | cibule |
2 | stroužky česneku |
275 ml | Tramínu červeného vinařství Gotberg Sommelier Collection |
10 ml | brandy |
2 | plátky želatiny |
4 | snítky čerstvého tymiánu |
Postup přípravy
1. V pánvi rozehřejte 15 g másla a přidejte 225 g očištěných a nakrájených kuřecích jater. Rychle je orestujte a přendejte z horké pánve do mísy. Očištěnou půlku cibule nakrájejte nadrobno a 2 stroužky oloupaného česneku prolisujte. Cibulku na stejné pánvi orestujte asi 5 minut, pak přidejte česnek a restujte vše další 3 minuty na mírném stupni ohřevu. Do pánve přilijte 125 ml bílého vína a nechte 2 minuty probublávat. Směs pak přidejte k játrům.
2. Vychladlou játrovou směs smíchejte se zbylými 95 g másla a tyčovým mixérem promixujte co nejvíce dohladka. Směs rozdělte do 4 porcelánových mističek a dejte do lednice.
3. Mezitím do odměrky nalijte studenou vodu a ponořte do ní plátky želatiny a nechte 5 minut nabobtnat. V míse smíchejte 150 ml vína spolu s 10 ml brandy. Přelijte 50 ml směsi do rendlíku a přiveďte k varu. Do horké směsi dejte okapané nabobtnalé plátky želatiny a vše promíchejte, až se želatina rozpustí. Směs smíchejte se zbytkem tekutiny a opatrně po lžících nalijte rovnoměrně do mističek na paštiku.
4. Připravené paštiky dejte do lednice a nechte 4 hodiny ztuhnout. Před podáváním ozdobte čerstvými snítkami tymiánu. Nechte si chutnat.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY