×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborové krokety se sýrem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Bramborové krokety se sýrem

Co budete potřebovat

750 g brambor, varný typ C
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
nebo sýra Grana Padano
3 žloutky
hrst petrželky, nasekané
1–2 hrsti dětské krupičky nebo
hrubé mouky
Na obalování a smažení
4 vejce
sůl
200 g strouhanky
olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové krokety se sýrem

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

750 g brambor, varný typ C
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
nebo sýra Grana Padano
3 žloutky
hrst petrželky, nasekané
1–2 hrsti dětské krupičky nebo
hrubé mouky
Na obalování a smažení
4 vejce
sůl
200 g strouhanky
olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty