×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborové krokety se sýrem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Bramborové krokety se sýrem

Co budete potřebovat

750 g brambor, varný typ C
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
nebo sýra Grana Padano
3 žloutky
hrst petrželky, nasekané
1–2 hrsti dětské krupičky nebo
hrubé mouky
Na obalování a smažení
4 vejce
sůl
200 g strouhanky
olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové krokety se sýrem

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

750 g brambor, varný typ C
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce strouhaného parmazánu
nebo sýra Grana Padano
3 žloutky
hrst petrželky, nasekané
1–2 hrsti dětské krupičky nebo
hrubé mouky
Na obalování a smažení
4 vejce
sůl
200 g strouhanky
olej na smažení

Jak na to?

Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty