Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDokonalá panna cotta s jahodovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Dokonalá panna cotta s jahodovou omáčkou

Dokonalá panna cotta s jahodovou omáčkou

Italský chlazený dezert panna cotta je plný smetany. Náš recept je navíc zdobený omáčkou z jahod a medu. Amore mio. Kdo by odolal?
Dokonalá panna cotta s jahodovou omáčkou
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Bezlepkové
Recepty na každý den
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Želatina plátková 3 plát.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Jahody 500 g
  • Med 2 plž
  • Cukr moučkový 4 plž
  • Máta 1 snít.
  • Citronová šťáva
  • Jahody lyofilizované
  • Želatina plátková 3 plát.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
  • Jahody 500 g
  • Med 2 plž
  • Cukr moučkový 4 plž
  • Máta 1 snít.
  • Citronová šťáva
  • Jahody lyofilizované

Příprava

1
Plátky želatiny namočte na 10 minut do velmi studené vody. Jakmile nabobtná, želatinu vyždímejte.
2
Do hrnce vlijte 500 ml smetany, přimíchejte k ní 4 lžíce moučkového cukru a přiveďte k varu. Poté odstavte a důkladně vmíchejte želatinu tak, aby se celá rozpustila.
3
Smetanovou směsí plňte sklenice do 3/4 výšky a vložte je vychladit do lednice. Zabere to přibližně 4 hodiny.
4
Na jahodovou omáčku rozmixujte 500 g čerstvých jahod se 2 lžícemi medu a šťávou z 1 citronu. Jako ozdobu použijte snítky čerstvé máty a 20 g mrazem sušených jahod. Krásné mlsání!
1
Plátky želatiny namočte na 10 minut do velmi studené vody. Jakmile nabobtná, želatinu vyždímejte.
2
Do hrnce vlijte 500 ml smetany, přimíchejte k ní 4 lžíce moučkového cukru a přiveďte k varu. Poté odstavte a důkladně vmíchejte želatinu tak, aby se celá rozpustila.
3
Smetanovou směsí plňte sklenice do 3/4 výšky a vložte je vychladit do lednice. Zabere to přibližně 4 hodiny.
4
Na jahodovou omáčku rozmixujte 500 g čerstvých jahod se 2 lžícemi medu a šťávou z 1 citronu. Jako ozdobu použijte snítky čerstvé máty a 20 g mrazem sušených jahod. Krásné mlsání!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o želatině měli vědět
    Želatina je přírodní rozpustná bílkovina, která je získávána z kůže, kostí a šlach zvířat. Preventivně může pozitivně ovlivňovat kosterní a pohybový aparát.
  • Jak udělat panna cottu zdravější
    Množství cukru můžete v receptu snížit nebo nahradit čekankovým sirupem. Smetanu můžete použít 30%. Panna cottu dozdobte nasekanými ořechy.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.