
Krtkův dort s jahodami

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 10 g
- Ořechy lískové mleté 450 g
- Kakao 50 g
- Jedlá soda 2 člž
- Vejce 6 ks
- Mandlové mléko 100 ml
- Vanilkový extrakt
- Čokoláda hořká 100 g
- Kefír 150 g
- Cukr krupicový 6 plž
- Mascarpone 500 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
- Cukr moučkový 5 plž
- Jahody 500 g
- Máslo 10 g
- Ořechy lískové mleté 450 g
- Kakao 50 g
- Jedlá soda 2 člž
- Vejce 6 ks
- Mandlové mléko 100 ml
- Vanilkový extrakt
- Čokoláda hořká 100 g
- Kefír 150 g
- Cukr krupicový 6 plž
- Mascarpone 500 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 500 ml
- Cukr moučkový 5 plž
- Jahody 500 g
Příprava
- 1Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
- 2Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
- 3Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
- 4Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
- 5Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
- 6Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.
- 1Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte máslem.
- 2Mleté ořechy vložte do mísy. Přidejte kakao, sodu a promíchejte. Do suché směsi zamíchejte 3 celá vejce, mandlové mléko, kefír, několik kapek vanilkového extraktu a vše dobře promíchejte.
- 3Ve vodní lázni rozehřejte 40 g čokolády. Připravte si 3 bílky, které vyšlehejte s 6 lžícemi cukru a opatrně zapracujte do těsta. Hotové těsto pečte v troubě 35–40 minut na 175 °C.
- 4Mascarpone, smetanu, moučkový cukr a kapku vanilkového extraktu vyšlehejte dotuha. Nakonec zamíchejte nasekaný zbytek čokolády. Dejte chladit na hodinu do lednice.
- 5Vychladlý korpus opatrně vydlabejte od středu pomocí lžíce. Podél celého obvodu nechte asi 1 cm silnou stěnu korpusu.
- 6Jahody očistěte a rozpulte. Vyskládejte je na dno korpusu a naneste na ně krém, který vrchovatě zasypte nadrobeným vydlabaným korpusem, až se vytvoří celý krtinec. Hromadění sladké „hlíny“ klidně nechte na malých pomocnících. Dort dejte chladit před podáváním alespoň na 3 hodiny.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.