Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyNadýchaná jahodová pěna
Albert logoAlbert logo

Nadýchaná jahodová pěna

Nadýchaná jahodová pěna
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Bezlepkové
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Džus jahodový 30 ml
  • Želatina prášková 10 g
  • Voda 50 ml
  • Jahody 600 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučkový 15 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 290 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máta 4 snít.
  • Džus jahodový 30 ml
  • Želatina prášková 10 g
  • Voda 50 ml
  • Jahody 600 g
  • Cukr krupicový 60 g
  • Citron 1 ks
  • Cukr moučkový 15 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 290 ml
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máta 4 snít.

Příprava

1
Do misky vsypte 10 g želatiny, vlijte 30 ml jahodového džusu a 50 ml vody. Promíchejte metličkou a nechte 8 minut nabobtnat. Omyjte 600 g jahod, odstopkujte je a nakrájejte na plátky. Odeberte 50 g jahod a odložte je stranou na ozdobu. Do mísy dejte 340 g jahod, přidejte 30 g cukru krupice, lžičku citronové šťávy a rozmixujte na pyré.
2
V jiné míse vyšlehejte 240 ml smetany s 15 g moučkového cukru a lžičkou vanilkového extraktu do nadýchaného krému.
3
Nabobtnalou želatinu vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby a rozehřejte. Pozor, nesmíte ji přivést k varu. Rozpuštěnou želatinu vlijte k jahodovému pyré a promíchejte. Nakonec ho opatrně po částech vmíchejte do šlehačky pomocí stěrky.
4
Zbylých 210 g jahod posypte zbylými 30 g krupičného cukru a rozmačkejte vidličkou. Směs rozdělte do 4 sklenic, přelijte připraveným moussem a sklenice dejte vychladit na 4 hodiny do lednice. Po ztuhnutí lžící dozdobte skleničky 50 ml smetany vyšlehanými dotuha. Nakonec přidejte nakrájené zbylé kousky jahod a lístky máty. Svěží jahodový mousse podávejte se sklenkou Pálavy Sommelier Collection.
1
Do misky vsypte 10 g želatiny, vlijte 30 ml jahodového džusu a 50 ml vody. Promíchejte metličkou a nechte 8 minut nabobtnat. Omyjte 600 g jahod, odstopkujte je a nakrájejte na plátky. Odeberte 50 g jahod a odložte je stranou na ozdobu. Do mísy dejte 340 g jahod, přidejte 30 g cukru krupice, lžičku citronové šťávy a rozmixujte na pyré.
2
V jiné míse vyšlehejte 240 ml smetany s 15 g moučkového cukru a lžičkou vanilkového extraktu do nadýchaného krému.
3
Nabobtnalou želatinu vložte na 20 sekund do mikrovlnné trouby a rozehřejte. Pozor, nesmíte ji přivést k varu. Rozpuštěnou želatinu vlijte k jahodovému pyré a promíchejte. Nakonec ho opatrně po částech vmíchejte do šlehačky pomocí stěrky.
4
Zbylých 210 g jahod posypte zbylými 30 g krupičného cukru a rozmačkejte vidličkou. Směs rozdělte do 4 sklenic, přelijte připraveným moussem a sklenice dejte vychladit na 4 hodiny do lednice. Po ztuhnutí lžící dozdobte skleničky 50 ml smetany vyšlehanými dotuha. Nakonec přidejte nakrájené zbylé kousky jahod a lístky máty. Svěží jahodový mousse podávejte se sklenkou Pálavy Sommelier Collection.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 12 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.