×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dip z mrkve a červené čočky
30 minut , Příloha , Velmi snadné ,

Dip z mrkve a červené čočky

Co budu potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šmoulí cuketové placičky s tzatziky

    Vegetariánské 45 minut
  • Karlovarský knedlík

    Vegetariánské 45 minut
  • Grilovaná ryba s domácími chipsy

    Příloha 30 minut