×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Dip z mrkve a červené čočky

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Dip z mrkve a červené čočky

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dip z mrkve a červené čočky

Příloha Velmi snadné Magazín 4/2016
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Inspirujte se podobnými recepty