×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dip z mrkve a červené čočky

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Dip z mrkve a červené čočky

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dip z mrkve a červené čočky

Příloha Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty