×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dip z mrkve a červené čočky

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Dip z mrkve a červené čočky

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dip z mrkve a červené čočky

Příloha Velmi snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 střední mrkve, oloupané a nakrájené na malé kousky
½ hrnku červené čočky, propláchnuté
1 střední cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
2 vrchovaté lžíce bílého nebo řeckého jogurtu
zeleninové chipsy nebo
proužky čerstvé zeleniny

Jak na to?

Mrkev uvařte doměkka v páře – můžete ji dát do cedníku nad hrnec s vroucí vodou, přikrýt pokličkou a vařit 8–10 minut.

Uvařenou mrkev dejte do rendlíku, zalijte půl litrem vody, přidejte čočku a povařte asi 10 minut doměkka.

V pánvi rozehřejte olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovata. Přidejte kmín a ještě minutu míchejte. Směs přidejte k čočce s mrkví, ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a v mixéru rozmixujte dohladka.

Vmíchejte jogurt a podávejte se zeleninovými chipsy a proužky zeleniny.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty