Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dezertní mini panáky

Dezertní mini panáky

Pro své hosty máme vždycky chuť připravit to nejlepší. Poradíme vám, jak být dobrým hostitelem i v případě, když chcete občerstvení připravit zdravě, ale přitom rychle a jednoduše. Už po prvním soustu začnou plánovat, kdy se staví znovu!

Ingredience

100 g ovesných sušenek
30 g másla
4 plátky želatiny
100 ml mléka
150 g mascarpone
100 g polotučného jemného tvarohu
2 lžíce medu
1 lžička vanilkového extraktu
150 g mraženého lesního ovoce
2 lžíce třtinového cukru
20 g borůvek
snítka čerstvé máty

Postup přípravy

1. Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.

2. Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.

3. Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.

4. Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty