Dezertní mini panáky
Ingredience
100 g | ovesných sušenek |
30 g | másla |
4 | plátky želatiny |
100 ml | mléka |
150 g | mascarpone |
100 g | polotučného jemného tvarohu |
2 | lžíce medu |
1 | lžička vanilkového extraktu |
150 g | mraženého lesního ovoce |
2 | lžíce třtinového cukru |
20 g | borůvek |
snítka čerstvé máty |
Postup přípravy
1. Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
2. Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
3. Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
4. Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY