Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cupcaky pro malé koledníčky

Cupcaky pro malé koledníčky

Ingredience

190 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
sůl
310 g másla
200 g cukru krupice
3 vejce
120 ml plnotučného mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1 bio citron
100 g bílé čokolády
100 ml smetany (30 %)
100 g jahod
50 g malin

Postup přípravy

1. V míse smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.

2. Ve druhé misce utřete metličkou 113 g měkkého másla spolu s cukrem do pěny a postupně přimíchejte po jednom vejce.

3. Do máslové směsi postupně zapracujte připravenou moučnou směs. Vlijte mléko, vanilkový extrakt a vše promíchejte. Nakonec přidejte 3 lžičky citronové šťávy a nastrouhanou kůru z omytého citronu.

4. Formu na cupcaky vyložte pečicími košíčky. Těsto vlijte do ¾ výšky košíčků a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 18–20 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

5. Mezitím připravte krém. Do hrnce vlijte smetanu a přiveďte k varu.

6. Do druhé misky nalámejte čokoládu, přelijte přes ni zahřátou smetanu a promíchejte metličkou dohladka.

7. Do jiné mísy nakrájejte zbylé máslo na kostičky a v robotu vyšlehejte spolu s rozpuštěnou čokoládovou směsí na hladký krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a ozdobte cupcaky.

8. Nakonec ozdobte omytými čerstvými jahodami a malinami, můžete přidat i jedlé kvítky.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty