Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCitronová buchta s tymiánovou polevou
Albert logoAlbert logo
  • Citronová buchta s tymiánovou polevou

Citronová buchta s tymiánovou polevou

Citronová buchta s tymiánovou polevou
Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vejce 2 ks
  • Citronová šťáva 120 ml
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Jogurt řecký 280 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Tymián čerstvý 4 plž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Citronová kůra 3 ks
  • Mouka hladká 260 g
  • Cukr krupicový 400 g
  • Vejce 2 ks
  • Citronová šťáva 120 ml
  • Olej slunečnicový 60 ml
  • Jogurt řecký 280 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Tymián čerstvý 4 plž
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Citronová kůra 3 ks
  • Mouka hladká 260 g
  • Cukr krupicový 400 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu (2 vejce, 60 ml rostlinného oleje, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 60 ml citronové šťávy, 1 lžička vanilkové esence, 280 g řeckého jogurtu, 250 g krupicového cukru, 2 lžíce tymiánových lístků) dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte 260 g hladké mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
2
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu ze dvou citronů, 100 g cukru krupice a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru ze dvou citronů. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
3
2 lžíce tymiánových lístků tlučte s 50 g cukru v hmoždíři, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu (2 vejce, 60 ml rostlinného oleje, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 60 ml citronové šťávy, 1 lžička vanilkové esence, 280 g řeckého jogurtu, 250 g krupicového cukru, 2 lžíce tymiánových lístků) dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte 260 g hladké mouky a 2 lžičky prášku do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
2
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu ze dvou citronů, 100 g cukru krupice a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru ze dvou citronů. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
3
2 lžíce tymiánových lístků tlučte s 50 g cukru v hmoždíři, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.