×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketovo-cizrnové placky

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Cuketovo-cizrnové placky

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketovo-cizrnové placky

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: na 10 placek
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty