×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cuketovo-cizrnové placky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Cuketovo-cizrnové placky

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketovo-cizrnové placky

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: na 10 placek
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty