×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cuketovo-cizrnové placky

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Cuketovo-cizrnové placky

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cuketovo-cizrnové placky

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: na 10 placek
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

400 g cizrny
1 cuketa, nastrouhaná
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
hrst kopru, nasekaného
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
50 g hladké mouky
¼ lžičky prášku do pečiva
2 vejce
2 lžíce mléka
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
citron nakrájený na klínky, k servírování

Jak na to?

Cizrnu dobře uvařte podle návodu a slijte. Vsypte ji do robotu a nahrubo nasekejte, dejte ji do mísy spolu s cuketou, cibulí, koprem, citronovou kůrou, moukou, práškem do pečiva, vejci a mlékem, dochuťte solí a pepřem a smíchejte. Olej rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi na středním plamenu. Postupně opékejte dozlatova placičky, z každé strany 1–2 minuty. Servírujte s klínky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty