Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládový fondán s pekanovými ořechy

Čokoládový fondán s pekanovými ořechy

Jedinečně hříšný, plný čokolády. Čokoládový fondán patří mezi dezerty, kterým málokdo odolá. Zkuste ho v této bezlepkové verzi!

Ingredience

máslo na vymazání formiček
kakao na vysypání formiček
100 g kvalitní 70% čokolády
110 g másla
2 vejce
2 žloutky
60 g cukru krupice
1 lžíce kokosové mouky
1 lžíce nasekaných pekanových ořechů

Postup přípravy

  1. Hrnečky vymažte máslem a vysypejte kakaem.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem.
  3. Ušlehejte vejce, žloutky a cukr na jemnou pěnu. Pak postupně zašlehejte čokoládovou směs k vejcím. Nakonec přimíchejte mouku a ořechy.
  4. Vlijte do forem a pečte 10 minut na 210 °C. Po vyndání z trouby nechte 2 minuty dojít a pak vyklopte. Posypte kakaem a pekanovými ořechy. Hned podávejte.
Pomohl vám recept?
23hodnocení4

Další videorecepty