Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyStracciatella semifredo
Albert logoAlbert logo
  • Stracciatella semifredo

Stracciatella semifredo

Stracciatella semifredo
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Olej kokosový 2 člž
  • Vejce 4 ks
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Fíky sušené 1 hrs.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Olej kokosový 2 člž
  • Vejce 4 ks
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Cukr krupicový 200 g
  • Sůl
  • Vlašské ořechy 1 hrs.
  • Fíky sušené 1 hrs.

Příprava

1
Formu o rozměru 22 × 13 cm vyložte potravinářskou fólií. V míse vyšlehejte 200 ml smetany do polotuha a dejte odležet do lednice.
2
Nad vodní lázní v misce rozpusťte 50 g čokolády Delicata spolu se 2 lžičkami kokosového oleje. Stěrkou dobře promíchejte na polevu a dejte mísu stranou.
3
V další míse vyšlehejte nad vodní lázní 4 rozklepnutá vejce spolu se 200 g cukru a špetkou soli. Směs šlehejte přibližně 15 minut, až se cukr zcela rozpustí a směs bude mít 70 °C. Pak směs přelijte do jiné mísy a šlehejte do pokojové teploty. Zabere to přibližně 6 minut.
4
Do vaječné směsi opatrně stěrkou vmíchejte polovinu ušlehané šlehačky. Dovnitř nasypte nasekaných zbylých 50 g čokolády a opatrně promíchejte. Nakonec nakapejte dovnitř čokoládovou polevu, přidejte zbytek ušlehané šlehačky a hrst nasekaných vlašských ořechů. Vše opatrně promíchejte a vlijte do připravené formy. Vrch formy zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin zamrazit. Hotové semifredo vyklopte z formy, zbavte fólie a nakrájejte na plátky. Ozdobte pokrájenými sušenými fíky. Zmrzlinový dezert bude chutnat celé rodině!
1
Formu o rozměru 22 × 13 cm vyložte potravinářskou fólií. V míse vyšlehejte 200 ml smetany do polotuha a dejte odležet do lednice.
2
Nad vodní lázní v misce rozpusťte 50 g čokolády Delicata spolu se 2 lžičkami kokosového oleje. Stěrkou dobře promíchejte na polevu a dejte mísu stranou.
3
V další míse vyšlehejte nad vodní lázní 4 rozklepnutá vejce spolu se 200 g cukru a špetkou soli. Směs šlehejte přibližně 15 minut, až se cukr zcela rozpustí a směs bude mít 70 °C. Pak směs přelijte do jiné mísy a šlehejte do pokojové teploty. Zabere to přibližně 6 minut.
4
Do vaječné směsi opatrně stěrkou vmíchejte polovinu ušlehané šlehačky. Dovnitř nasypte nasekaných zbylých 50 g čokolády a opatrně promíchejte. Nakonec nakapejte dovnitř čokoládovou polevu, přidejte zbytek ušlehané šlehačky a hrst nasekaných vlašských ořechů. Vše opatrně promíchejte a vlijte do připravené formy. Vrch formy zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin zamrazit. Hotové semifredo vyklopte z formy, zbavte fólie a nakrájejte na plátky. Ozdobte pokrájenými sušenými fíky. Zmrzlinový dezert bude chutnat celé rodině!

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.