Stracciatella semifredo

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 4 porce
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Olej kokosový 2 člž
- Vejce 4 ks
- Čokoláda hořká 100 g
- Cukr krupicový 200 g
- Sůl
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Fíky sušené 1 hrs.
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Olej kokosový 2 člž
- Vejce 4 ks
- Čokoláda hořká 100 g
- Cukr krupicový 200 g
- Sůl
- Vlašské ořechy 1 hrs.
- Fíky sušené 1 hrs.
Příprava
- 1Formu o rozměru 22 × 13 cm vyložte potravinářskou fólií. V míse vyšlehejte 200 ml smetany do polotuha a dejte odležet do lednice.
- 2Nad vodní lázní v misce rozpusťte 50 g čokolády Delicata spolu se 2 lžičkami kokosového oleje. Stěrkou dobře promíchejte na polevu a dejte mísu stranou.
- 3V další míse vyšlehejte nad vodní lázní 4 rozklepnutá vejce spolu se 200 g cukru a špetkou soli. Směs šlehejte přibližně 15 minut, až se cukr zcela rozpustí a směs bude mít 70 °C. Pak směs přelijte do jiné mísy a šlehejte do pokojové teploty. Zabere to přibližně 6 minut.
- 4Do vaječné směsi opatrně stěrkou vmíchejte polovinu ušlehané šlehačky. Dovnitř nasypte nasekaných zbylých 50 g čokolády a opatrně promíchejte. Nakonec nakapejte dovnitř čokoládovou polevu, přidejte zbytek ušlehané šlehačky a hrst nasekaných vlašských ořechů. Vše opatrně promíchejte a vlijte do připravené formy. Vrch formy zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin zamrazit. Hotové semifredo vyklopte z formy, zbavte fólie a nakrájejte na plátky. Ozdobte pokrájenými sušenými fíky. Zmrzlinový dezert bude chutnat celé rodině!
- 1Formu o rozměru 22 × 13 cm vyložte potravinářskou fólií. V míse vyšlehejte 200 ml smetany do polotuha a dejte odležet do lednice.
- 2Nad vodní lázní v misce rozpusťte 50 g čokolády Delicata spolu se 2 lžičkami kokosového oleje. Stěrkou dobře promíchejte na polevu a dejte mísu stranou.
- 3V další míse vyšlehejte nad vodní lázní 4 rozklepnutá vejce spolu se 200 g cukru a špetkou soli. Směs šlehejte přibližně 15 minut, až se cukr zcela rozpustí a směs bude mít 70 °C. Pak směs přelijte do jiné mísy a šlehejte do pokojové teploty. Zabere to přibližně 6 minut.
- 4Do vaječné směsi opatrně stěrkou vmíchejte polovinu ušlehané šlehačky. Dovnitř nasypte nasekaných zbylých 50 g čokolády a opatrně promíchejte. Nakonec nakapejte dovnitř čokoládovou polevu, přidejte zbytek ušlehané šlehačky a hrst nasekaných vlašských ořechů. Vše opatrně promíchejte a vlijte do připravené formy. Vrch formy zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 8 hodin zamrazit. Hotové semifredo vyklopte z formy, zbavte fólie a nakrájejte na plátky. Ozdobte pokrájenými sušenými fíky. Zmrzlinový dezert bude chutnat celé rodině!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







