Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládový Espresso dort

Čokoládový Espresso dort

O podzimních víkendech je mlsání povoleno. Rozmazlete sebe i své nejmilejší fenomenálním dortem s příchutí kávy.

Ingredience

Korpus
100 ml oleje + 2 lžíce na vymazání formy
200 g hladké mouky
1 lžička soli
1 lžička kypřícího prášku
150 ml espressa Tchibo Barista
1 tabulka čokolády na vaření
100 g kakaa
200 g cukru moučka
6 vajec
čokoládový krém
2 tabulky čokolády na vaření
250 g másla
5 vajec
100 g cukru moučka

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C.
Formu vymažte olejem a vyložte pečicím papírem. Promíchejte mouku se solí a kypřícím práškem.
Připravte si espresso v předepsaném množství. V žáruvzdorné misce rozlámejte čokoládu, zalijte horkým espress-
em a míchejte do rozpuštění. Přimíchejte kakao a dejte stranou. Vyšlehejte olej s cukrem, přilijte čokoládovou směs a postupně vmíchejte po jednom vejce. Opatrně do směsi zapracujte mouku. Vlijte do formy a párkrát s ní lehce klepněte o stůl, aby se vytlačily vzduchové bubliny. Pečte 50 minut.
V hrnci přiveďte k varu trochu vody. Nad páru vložte misku s čokoládou a máslem a pomalu rozpouštějte. Pomocí šlehače zapracujte do krému po jednom vejce (stále nad párou). Nakonec vsypte cukr a šlehejte do krémovité konzistence.
Vychladlý dort podélně rozřízněte, namažte čokoládovým krémem, při-
klopte a pak jej ještě celý potřete zvenku. Nechte ztuhnout v lednici.

Pomohl vám recept?
12hodnocení3

Další videorecepty