Čokoládový chlebíček na cesty
Ingredience
250 g | hladké mouky |
sůl | |
140 g | hořké čokolády (70 %) |
80 g | kakaa holandského typu |
250 g | másla |
310 g | cukru krupice |
5 | vajec |
125 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3. Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4. Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5. Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6. Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7. Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY