Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový chlebíček na cesty

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Čokoládový chlebíček na cesty

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
sůl
140 g hořké čokolády (70 %)
80 g kakaa holandského typu
250 g másla
310 g cukru krupice
5 vajec
125 ml smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3. Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4. Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5. Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6. Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7. Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový chlebíček na cesty

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 7-8/2020 Počet porcí: 1 chlebíček
(0)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
sůl
140 g hořké čokolády (70 %)
80 g kakaa holandského typu
250 g másla
310 g cukru krupice
5 vajec
125 ml smetany ke šlehání (30 %)

Jak na to?

1. Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3. Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4. Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5. Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6. Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7. Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty