
Čokoládový chlebíček na cesty
Postup přípravy
1. Do mísy prosejte hladkou mouku a vsypte 1 lžičku soli.
2. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Poté vsypte kakao, promíchejte a nechte vychladnout.
3. Máslo utřete spolu s cukrem do pěny. Zašlehejte do ní kakaovou čokoládu, poté pomalu zašlehávejte po jednom vejci tak, aby se hmota nesrazila. Nakonec za stálého míchání přisypávejte mouku se solí.
4. Těsto vlijte do formy na biskupský chlebíček o velikosti 9 × 20 cm vyložené pečicím papírem. Několikrát s ní lehce klepněte o pracovní desku, aby v těstě nezůstaly bubliny.
5. Pečte 60 minut na 180 °C. Po upečení nechte ve formě asi 3 minuty odstát. Poté vyklopte.
6. Než korpus vychladne, připravte polevu. Rozpusťte 70 g čokolády v žáruvzdorné misce nad párou vroucí vody. Smetanu zahřejte, ale nevařte. Pomalu ji zapracujte do rozehřáté čokolády.
7. Vychladlý chlebíček přelijte čokoládovou polevou a nechte ztuhnout.