Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Čokoládový beránek

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Čokoládový beránek

Co budete potřebovat

4 vejce
150g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 smetana ke šlehání
2 hrnečky polohrubé mouky
2 lžíce rozinek; rozinky
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
2 čokolády

Jak na to?

Formu vymažte tukem a vysypte moukou. Z bílků ušlehejte pevný sníh, postupně do něj přidávejte pískový a vanilkový cukr a šlehejte až se cukr se rozpustí. Lehce vmíchejte žloutky, smetanu, prosátou mouku a propláchnuté okapané rozinky. Těsto vlijte do formy a stěrkou je nahrňte k okraji. Vložte do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečte dozlatova. Upečeného beránka nechte chvilku stát a potom vyklopte.

TIP
Vychladlého beránka můžete polít rozpuštěnou čokoládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládový beránek

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

4 vejce
150g pískového cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 smetana ke šlehání
2 hrnečky polohrubé mouky
2 lžíce rozinek; rozinky
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
2 čokolády

Jak na to?

Formu vymažte tukem a vysypte moukou. Z bílků ušlehejte pevný sníh, postupně do něj přidávejte pískový a vanilkový cukr a šlehejte až se cukr se rozpustí. Lehce vmíchejte žloutky, smetanu, prosátou mouku a propláchnuté okapané rozinky. Těsto vlijte do formy a stěrkou je nahrňte k okraji. Vložte do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečte dozlatova. Upečeného beránka nechte chvilku stát a potom vyklopte.

TIP
Vychladlého beránka můžete polít rozpuštěnou čokoládou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty