
Mrkvový beránek s jablky

Snadné
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 8 porcí
- Mouka hladká 390 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Cukr krupicový 180 g
- Vejce 4 ks
- Olej slunečnicový 125 ml
- Mléko plnotučné 125 ml
- Med 3 plž
- Vanilkový extrakt
- Mrkev 250 g
- Citron BIO 1 ks
- Jablko 110 g
- Máslo 15 g
- Mouka polohrubá 10 g
- Cukr moučkový 10 g
- Mouka hladká 390 g
- Kypřící prášek 1 ks
- Skořice mletá 1 člž
- Cukr krupicový 180 g
- Vejce 4 ks
- Olej slunečnicový 125 ml
- Mléko plnotučné 125 ml
- Med 3 plž
- Vanilkový extrakt
- Mrkev 250 g
- Citron BIO 1 ks
- Jablko 110 g
- Máslo 15 g
- Mouka polohrubá 10 g
- Cukr moučkový 10 g
Příprava
- 1Do mísy prosejte 390 g hladké mouky, přidejte prášek do pečiva, lžičku mleté skořice, 180 g cukru krupice a důkladně promíchejte.
- 2V jiné míse metličkou prošlehejte 4 vejce se 125 ml slunečnicového oleje, přidejte 125 ml mléka, 3 lžíce medu, lžičku vanilkového extraktu, 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve a kůru z bio citronu. Oloupejte 110 g jablek, zbavte je jádřinců a nastrouhejte najemno. Přidejte ke směsi a vymíchejte hladké těsto.
- 3Formu na beránka o velikosti 31 × 16 × 9 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 160 °C po dobu 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dalších 45 minut. Zda je beránek upečený, zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- 4Po upečení nechte beránka 30 minut vychladnout ve formě. Poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem. Veselé Velikonoce!
- 1Do mísy prosejte 390 g hladké mouky, přidejte prášek do pečiva, lžičku mleté skořice, 180 g cukru krupice a důkladně promíchejte.
- 2V jiné míse metličkou prošlehejte 4 vejce se 125 ml slunečnicového oleje, přidejte 125 ml mléka, 3 lžíce medu, lžičku vanilkového extraktu, 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve a kůru z bio citronu. Oloupejte 110 g jablek, zbavte je jádřinců a nastrouhejte najemno. Přidejte ke směsi a vymíchejte hladké těsto.
- 3Formu na beránka o velikosti 31 × 16 × 9 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 160 °C po dobu 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dalších 45 minut. Zda je beránek upečený, zkontrolujte dřevěnou špejlí.
- 4Po upečení nechte beránka 30 minut vychladnout ve formě. Poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem. Veselé Velikonoce!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Do těsta můžete přidat hrst nasekaných ořechů nebo kousky bílé čokolády pro extra chuť a texturu.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.