ReceptyMrkvový beránek s jablky
Albert logo
  • Mrkvový beránek s jablky

Mrkvový beránek s jablky

Mrkvový beránek s jablky
Snadné
0/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Mouka hladká 390 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Cukr krupicový 180 g
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 125 ml
  • Mléko plnotučné 125 ml
  • Med 3 plž
  • Vanilkový extrakt
  • Mrkev 250 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Jablko 110 g
  • Máslo 15 g
  • Mouka polohrubá 10 g
  • Cukr moučkový 10 g
  • Mouka hladká 390 g
  • Kypřící prášek 1 ks
  • Skořice mletá 1 člž
  • Cukr krupicový 180 g
  • Vejce 4 ks
  • Olej slunečnicový 125 ml
  • Mléko plnotučné 125 ml
  • Med 3 plž
  • Vanilkový extrakt
  • Mrkev 250 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Jablko 110 g
  • Máslo 15 g
  • Mouka polohrubá 10 g
  • Cukr moučkový 10 g

Příprava

  1. 1
    Do mísy prosejte 390 g hladké mouky, přidejte prášek do pečiva, lžičku mleté skořice, 180 g cukru krupice a důkladně promíchejte.
  2. 2
    V jiné míse metličkou prošlehejte 4 vejce se 125 ml slunečnicového oleje, přidejte 125 ml mléka, 3 lžíce medu, lžičku vanilkového extraktu, 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve a kůru z bio citronu. Oloupejte 110 g jablek, zbavte je jádřinců a nastrouhejte najemno. Přidejte ke směsi a vymíchejte hladké těsto.
  3. 3
    Formu na beránka o velikosti 31 × 16 × 9 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 160 °C po dobu 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dalších 45 minut. Zda je beránek upečený, zkontrolujte dřevěnou špejlí.
  4. 4
    Po upečení nechte beránka 30 minut vychladnout ve formě. Poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem. Veselé Velikonoce!
  1. 1
    Do mísy prosejte 390 g hladké mouky, přidejte prášek do pečiva, lžičku mleté skořice, 180 g cukru krupice a důkladně promíchejte.
  2. 2
    V jiné míse metličkou prošlehejte 4 vejce se 125 ml slunečnicového oleje, přidejte 125 ml mléka, 3 lžíce medu, lžičku vanilkového extraktu, 250 g oloupané a najemno nastrouhané mrkve a kůru z bio citronu. Oloupejte 110 g jablek, zbavte je jádřinců a nastrouhejte najemno. Přidejte ke směsi a vymíchejte hladké těsto.
  3. 3
    Formu na beránka o velikosti 31 × 16 × 9 cm vymažte máslem a vysypte polohrubou moukou. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v troubě na 160 °C po dobu 30 minut. Poté zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dalších 45 minut. Zda je beránek upečený, zkontrolujte dřevěnou špejlí.
  4. 4
    Po upečení nechte beránka 30 minut vychladnout ve formě. Poté ho opatrně vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Podávejte pocukrované moučkovým cukrem. Veselé Velikonoce!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP
    Do těsta můžete přidat hrst nasekaných ořechů nebo kousky bílé čokolády pro extra chuť a texturu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.