Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

hrubá mouka na vysypání formy
140 g vyloupaných vlašských ořechů
200 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
200 g zlatého třtinového cukru
200 g másla, změklého + na vymazání
3 vejce
200 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
100 ml mléka
špetka soli
150 ml zakysané smetany

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V robotu najemno nasekejte 125 g ořechů, 75 g nalámané čokolády a zhruba polovinu cukru. Přendejte do mísy a smíchejte se zbylým cukrem, máslem, vajíčky, moukou, práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Přendejte do formy a pečte 35-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte vychladnout.
2. Zbylou čokoládu rozehřejte, vmíchejte smetanu a nechte zchladnout. Koláč horizontálně rozřízněte, spodní díl potřete částí polevy, přiklopte horním dílem a vršek potřete zbylou polevou. Ozdobte nasekanými zbývajícími ořechy. Nakrájejte na 16 čtverců a podávejte.

Pomohl vám recept?
26hodnocení4

Další videorecepty