×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládovo-ořechové kostky

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Čokoládovo-ořechové kostky

Co budete potřebovat

hrubá mouka na vysypání formy
140 g vyloupaných vlašských ořechů
200 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
200 g zlatého třtinového cukru
200 g másla, změklého + na vymazání
3 vejce
200 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
100 ml mléka
špetka soli
150 ml zakysané smetany

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V robotu najemno nasekejte 125 g ořechů, 75 g nalámané čokolády a zhruba polovinu cukru. Přendejte do mísy a smíchejte se zbylým cukrem, máslem, vajíčky, moukou, práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Přendejte do formy a pečte 35-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte vychladnout.
2. Zbylou čokoládu rozehřejte, vmíchejte smetanu a nechte zchladnout. Koláč horizontálně rozřízněte, spodní díl potřete částí polevy, přiklopte horním dílem a vršek potřete zbylou polevou. Ozdobte nasekanými zbývajícími ořechy. Nakrájejte na 16 čtverců a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládovo-ořechové kostky

Dezert Velmi snadné Česká Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

hrubá mouka na vysypání formy
140 g vyloupaných vlašských ořechů
200 g mléčné čokolády, nalámané na kousky
200 g zlatého třtinového cukru
200 g másla, změklého + na vymazání
3 vejce
200 g hladké mouky
½ sáčku prášku do pečiva
100 ml mléka
špetka soli
150 ml zakysané smetany

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Čtvercovou formu o hraně 20 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. V robotu najemno nasekejte 125 g ořechů, 75 g nalámané čokolády a zhruba polovinu cukru. Přendejte do mísy a smíchejte se zbylým cukrem, máslem, vajíčky, moukou, práškem do pečiva, mlékem a špetkou soli. Přendejte do formy a pečte 35-45 minut, nebo dokud těsto ulpívá na zabodnuté špejli. Nechte vychladnout.
2. Zbylou čokoládu rozehřejte, vmíchejte smetanu a nechte zchladnout. Koláč horizontálně rozřízněte, spodní díl potřete částí polevy, přiklopte horním dílem a vršek potřete zbylou polevou. Ozdobte nasekanými zbývajícími ořechy. Nakrájejte na 16 čtverců a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty