Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČokoládová kolečka se slaným karamelem
Albert logoAlbert logo
  • Čokoládová kolečka se slaným karamelem

Čokoládová kolečka se slaným karamelem

Čokoládová kolečka se slaným karamelem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Máslo 20 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Linecké těsto kakaové 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Voda 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Čokoláda hořká 70 g
  • Ořechy lískové 60 g
  • Máslo 20 g
  • Mouka hladká 50 g
  • Linecké těsto kakaové 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Voda 2 plž
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 50 ml
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Čokoláda hořká 70 g
  • Ořechy lískové 60 g

Příprava

1
Na pomoučeném vále vyválejte kakaové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte kolečka o průměru 4 cm.
2
Kolečka opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
3
Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut. Po upečení nechte cukroví zcela vychladnout na mřížce.
4
Na pánev vsypte cukr a vlijte vodu. Vše nechte bez míchání zkaramelizovat. Pak opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Vše dobře promíchejte stěrkou na karamel a přidejte 2 špetky soli. Karamel přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu vychladnout.
5
Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte olej a promíchejte na polevu.
6
Horní poloviny koleček namočte do polevy a uložte na pečicí papír. Opatrně do nich vtlačte dvě poloviny nakrájených ořechů a nechte zaschnout.
7
Karamel přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní kolečka naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní čokoládovou půlkou ozdobenou ořechy a slepte.
8
Cukroví přendejte do papírové krabice.
1
Na pomoučeném vále vyválejte kakaové těsto na 3 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte kolečka o průměru 4 cm.
2
Kolečka opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
3
Cukroví pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut. Po upečení nechte cukroví zcela vychladnout na mřížce.
4
Na pánev vsypte cukr a vlijte vodu. Vše nechte bez míchání zkaramelizovat. Pak opatrně vlijte smetanu a přidejte máslo. Vše dobře promíchejte stěrkou na karamel a přidejte 2 špetky soli. Karamel přendejte do misky, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 1 hodinu vychladnout.
5
Čokoládu nalámejte na kousky, vsypte do žáruvzdorné misky a rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte olej a promíchejte na polevu.
6
Horní poloviny koleček namočte do polevy a uložte na pečicí papír. Opatrně do nich vtlačte dvě poloviny nakrájených ořechů a nechte zaschnout.
7
Karamel přendejte do cukrářského pytlíku a na spodní kolečka naneste množství o velikosti lískového ořechu. Přikryjte horní čokoládovou půlkou ozdobenou ořechy a slepte.
8
Cukroví přendejte do papírové krabice.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 9 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 9 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.