Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba
párek

Postup přípravy

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty