
Čočková polévka s chlebovými krutony
Postup přípravy
Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.
1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.
2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.
3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.
4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.
5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.
6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.
Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.
Pomohl vám recept?
24hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod