×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková polévka s chlebovými krutony

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Čočková polévka s chlebovými krutony

Tip do kuchyně

 

Text tPokud máte rádi husté polévky, polovinu čočky rozmixujte tyčovým mixérem.ipu do kuchyně

Co budete potřebovat

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba
párek

Jak na to?

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka s chlebovými krutony

Polévka Velmi snadné Česká Chuťovky Vaření Majoránka , Petržel kadeřavá Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (15)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Text tPokud máte rádi husté polévky, polovinu čočky rozmixujte tyčovým mixérem.ipu do kuchyně

Co budete potřebovat

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba
párek

Jak na to?

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.