×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Čočková polévka s chlebovými krutony

Další recepty a články

Sladká jablková polévka
Sladká jablková...
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s...
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová...
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše

Čočková polévka s chlebovými krutony

Tip do kuchyně

 

Text tPokud máte rádi husté polévky, polovinu čočky rozmixujte tyčovým mixérem.ipu do kuchyně

Co budete potřebovat

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba
párek

Jak na to?

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka s chlebovými krutony

Polévka Velmi snadné Česká Chuťovky Vaření Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (13)

Tip do kuchyně

 

Text tPokud máte rádi husté polévky, polovinu čočky rozmixujte tyčovým mixérem.ipu do kuchyně

Co budete potřebovat

250 g čočky BASIC
2 l zeleninového vývaru
2 cibule
2 mrkve
1 petržele
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky BASIC
sůl
pepř BASIC
1 stroužek česneku
1 lžička sušené majoránky BASIC
opečený chleba
párek

Jak na to?

Připravte si tradiční českou čočkovou polévku s chlebovými krutony. Recept vás zaručeně přesvědčí.

1) Čočku aspoň na 2 hodiny namočte.

2) Pak ji v hrnci zalijte vývarem, přidejte celou cibuli a mrkev, přiveďte k varu, pak stáhněte plamen a vařte 30–40 minut, až čočka změkne.

3) Vyjměte cibuli i mrkev a obojí vyhoďte.

4) Na másle osmahněte druhou, pokrájenou cibuli doměkka, zasypte ji moukou a umíchejte světlou jíšku.

5) Za stálého míchání ji přidejte do polévky, vsypte rovněž nastrouhanou 1 extra mrkve a nastrouhanou petržel a dalších 20 minut vařte.

6) Dochuťte solí, česnekem, majoránkou a pepřem.

Podávejte ozdobené čerstvou majoránkou, s kousky chleba a kolečky párku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sladká jablková polévka
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Sýrová polévka s brokolicí
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Tukožroutská polévka
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše
Luxusní krupicová kaše

Inspirujte se podobnými recepty