Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený králík s červenou řepou
Albert logoAlbert logo
  • Pečený králík s červenou řepou
Pečený králík s červenou řepou

Pečený králík s červenou řepou

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Králík celý 1 ks
  • Červená řepa 2 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek
  • Rajský protlak 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Jalovec 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Sůl
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Vývar zeleninový 100 ml
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Citron 1 ks
  • Králík celý 1 ks
  • Červená řepa 2 ks
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek
  • Rajský protlak 200 g
  • Bílé víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Jalovec 5 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 6 ks
  • Sůl
  • Rýže jasmínová 300 g
  • Vývar zeleninový 100 ml
  • Pepř

Příprava

1
Králíka ostrým nožem naporcujte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozpalte olej a maso v něm zprudka osmažte ze všech stran. Vyjměte, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přimíchejte řepu, rajčatové pyré, rozmělněný česnek, podlijte bílým vínem a vložte koření. Vraťte maso, osolte a opepřete. Přiklopte a pečte 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C.
3
Uvařte rýži podle návodu na obalu.
4
Maso odkryjte, podlijte vývarem a dopékejte dozlatova 20 minut na 180 °C. Po upečení vyjměte bylinky.
5
Podávejte s rýží, kouskem citronu a petrželkou.
1
Králíka ostrým nožem naporcujte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky.
2
V hrnci rozpalte olej a maso v něm zprudka osmažte ze všech stran. Vyjměte, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přimíchejte řepu, rajčatové pyré, rozmělněný česnek, podlijte bílým vínem a vložte koření. Vraťte maso, osolte a opepřete. Přiklopte a pečte 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C.
3
Uvařte rýži podle návodu na obalu.
4
Maso odkryjte, podlijte vývarem a dopékejte dozlatova 20 minut na 180 °C. Po upečení vyjměte bylinky.
5
Podávejte s rýží, kouskem citronu a petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 6 dní

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.