×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cizrnový salát s balkánským sýrem
15 minut , Velmi snadné , Středomořská , Saláty ,

Cizrnový salát s balkánským sýrem

Co budu potřebovat

400 g zelených fazolek AQ
olivový olej
2× 400g plechovka nakládané cizrny, scezené, okapané
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
7 sušených rajčat, nakládaných v oleji, okapaných
2–3 kusy nakládaných paprik AQ
1 lžíce vinného octa
1 lžíce ochuceného oleje s chilli AExc
200 g balkánského sýru AQ
sůl

Jak na to?

Troubu zahřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem, rozprostřete na něj fazolky, pokapejte olivovým olejem a dejte na deset minut péct. Pak fazolky přendejte do mísy, přidejte okapanou nakládanou cizrnu. Česnek, rajčata, nakládané papriky, vinný ocet a ochucený olej rozmixujte tyčovým mixérem. Mírně osolte a pak vmíchejte k fazolím. Podávejte s balkánským sýrem pokrájeným na kostičky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Cizrna na paprice

    30 minut
  • Špenátovocizrnové karí

    Hlavní chod 30 minut
  • Rukolový salát s cizrnou a kapustičkami

    Saláty 30 minut