Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Ingredience

NA BRAMBOROVÉ PUSINKY
300 g brambor
100 g italské slaniny Panchetta
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
NA POLÉVKU
4 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
400g konzerva cizrny
100 ml portského vína
300 ml vývaru z 1 kostky zeleninového bujónu
¼ lžičky římského kmínu
200 ml 30% smetany
100 ml mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
NA PETRŽELKOVÉ PESTO
20 lístků petrželky hladkolisté
3 jádra vlašských ořechů
5 lžic olivového oleje

Postup přípravy

Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty