×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Další recepty a články

Koláčky s tvarohovým krémem a...
Koláčky s tvarohovým...
Koláčky s tvarohovým krémem a...
Koláčky s tvarohovým krémem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Co budete potřebovat

NA BRAMBOROVÉ PUSINKY
300 g brambor
100 g italské slaniny Panchetta
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
NA POLÉVKU
4 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
400g konzerva cizrny
100 ml portského vína
300 ml vývaru z 1 kostky zeleninového bujónu
¼ lžičky římského kmínu
200 ml 30% smetany
100 ml mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
NA PETRŽELKOVÉ PESTO
20 lístků petrželky hladkolisté
3 jádra vlašských ořechů
5 lžic olivového oleje

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cizrnová polévka s pestem a bramborovými pusinkami

Polévka Snadné Znáte z TV , 4. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA BRAMBOROVÉ PUSINKY
300 g brambor
100 g italské slaniny Panchetta
150 g hladké mouky
1 vejce
sůl
NA POLÉVKU
4 lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená nadrobno
1 menší mrkev, nakrájená na kostičky
400g konzerva cizrny
100 ml portského vína
300 ml vývaru z 1 kostky zeleninového bujónu
¼ lžičky římského kmínu
200 ml 30% smetany
100 ml mléka
sůl a čerstvě mletý pepř
NA PETRŽELKOVÉ PESTO
20 lístků petrželky hladkolisté
3 jádra vlašských ořechů
5 lžic olivového oleje

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 200 °C. Na plechu upečte brambory. Oloupejte je a teplé nastrouhejte nahrubo. Zatímco se brambory pečou, nakrájejte na kostičky slaninu a opečte ji na pánvi. Dejte ji do nastrouhaných brambor, přisypte mouku, vejce, sůl a promíchejte. Bramborovou směsí naplňte cukrářský sáček a na plech, vyložený pečicím papírem, tvarujte pusinky. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
Na polévku opečte v hrnci na oleji cibuli a mrkev, vsypte scezenou cizrnu, římský kmín, zalijte portským vínem, vývarem a vařte, až zbude nad zeleninou tak 2 cm tekutiny, přilijte smetanu, mléko a vše rozmixujte ručním mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Na ozdobu si připravte petrželkové pesto. Rozmělněte v hmoždíři petrželku s ořechy a solí. Přidávejte olivový olej, až pesto zvláční. Polévku podávejte ozdobenou lžičkou pesta a s pusinkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Koláčky s tvarohovým krémem a...
Koláčky s tvarohovým krémem a...
Koláčky s tvarohovým krémem a...
Koláčky s tvarohovým krémem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Inspirujte se podobnými recepty