×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronový koláč na plech

Další recepty a články

Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Citronový koláč na plech

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
125 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
1 lžíce ledové vody
Na náplň:
250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
3 žloutky
110 g krupicového cukru
125 ml citronové šťávy

Jak na to?

1. Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu
a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno
propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3. Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronový koláč na plech

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (35)

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
125 g másla
80 g moučkového cukru
3 žloutky
1 lžíce ledové vody
Na náplň:
250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
3 žloutky
110 g krupicového cukru
125 ml citronové šťávy

Jak na to?

1. Mouku, máslo a moučkový cukr dejte do mísy robotu a mixujte, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Nechte robot puštěný a přidejte žloutky, aby se vše spojilo. Nakonec přidejte také lžíci ledové vody. Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu
a jemně prohněťte do těsta. Zmáčkněte ho do tvaru připomínajícího disk, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit.
2. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte mezi dvěma archy papíru do tloušťky asi tří milimetrů a vyložte jím lehce vymazanou hranatou pečicí formu o rozměrech 11 x34 cm. Dno
propíchejte vidličkou a těsto přesahující přes okraje odřízněte. Dejte na další půlhodinku chladit. Pak vyndejte z lednice, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 25 minut Sejměte papír a 10 minut dopečte dozlatova. Teplotu v troubě snižte na 140 °C.
3. Udělejte náplň: smetanu zlehka prošlehejte s vejci a žloutky, cukrem a citronovou šťávou a směs nalijte na předpečený základ, dejte do trouby a pečte 30–35 minut. Nechte zchladnout a poté vychlaďte v lednici. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort
Jablečný dort

Inspirujte se podobnými recepty