1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.
1
Nové brambory dobře omyjte a i se slupkou dejte vařit ve vroucí vodě na 20–30 minut.
2
V kastrolu na středním ohni rozehřejte máslo, přisypte mouku a 2 minuty za stálého míchání restujte. Zalijte vývarem, důkladně promíchejte metličkou a přiveďte k varu. Pak stáhněte oheň na třetinu, vařte ještě 20 minut a občas promíchejte.
3
Přidejte smetanu, cukr, ocet a promíchejte. Dle chuti dosolte a zamíchejte. Znovu přiveďte k varu, přidejte najemno nakrájený kopr, nastrouhaný parmazán a promíchejte. Vařte na středním ohni 3 minuty.
4
Stáhněte z ohně a před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.
5
Připravte ztracené vejce. Ve větším hrnci dejte vařit vodu na 80 °C. Vejce rozklepněte do jemného sítka a opatrně s ním pohybujte krouživým pohybem, zbavíte ho vodnatého bílku, tužší bílek však zůstane. Pak vejce přelijte do malého hrníčku, vlijte 1 lžičku čerstvé citronové šťávy. Snižte oheň, aby se voda vůbec nehýbala, a vejce opatrně přidejte do vody. Nechte pošírovat 3–4 minuty.