Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g vepřového kýty nebo plece
sůl
pepř
200 g vepřových jater
1–2 rohlíky, den staré
250 ml mléka
5 šalotek
2 vejce
trochu muškátového květu
špetka mletého zázvoru
100 g slaniny
150 g šunky
olej
brusinky
kandované pomeranče

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájejte na středně velké kousky a v míse je zasypte solí a pepřem a nechte alespoň 3 hodiny odpočívat v chladu, nejlépe však přes noc. Omytá a odblaněná játra, v mléce namočené rohlíky a oloupané a nasekané šalotky umelte na masovém strojku. Ke směsi pak přidejte vejce, muškátový květ i zázvor a pořádně promíchejte. Kousky vepřového masa rovněž umelte, poté spojte s játrovou směsí a vše ještě rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec do směsi přimíchejte slaninu a šunku, podle potřeby dosolte a směs naplňte do olejem vymazané formy na hřbet. Postavte ji doprostřed pekáče, okolo nalijte vodu a ve vodní lázni 2 hodiny pečte při 180 °C. Paštiku nechte vychladnout ve formě, potom ji vyklopte a podávejte ozdobenou brusinkami a kandovanými pomeranči.

Pomohl vám recept?
1hodnocení1

Další videorecepty