×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cikánská paštika

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka...
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Cikánská paštika

Co budete potřebovat

500 g vepřového kýty nebo plece
sůl
pepř
200 g vepřových jater
1–2 rohlíky, den staré
250 ml mléka
5 šalotek
2 vejce
trochu muškátového květu
špetka mletého zázvoru
100 g slaniny
150 g šunky
olej
brusinky
kandované pomeranče

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na středně velké kousky a v míse je zasypte solí a pepřem a nechte alespoň 3 hodiny odpočívat v chladu, nejlépe však přes noc. Omytá a odblaněná játra, v mléce namočené rohlíky a oloupané a nasekané šalotky umelte na masovém strojku. Ke směsi pak přidejte vejce, muškátový květ i zázvor a pořádně promíchejte. Kousky vepřového masa rovněž umelte, poté spojte s játrovou směsí a vše ještě rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec do směsi přimíchejte slaninu a šunku, podle potřeby dosolte a směs naplňte do olejem vymazané formy na hřbet. Postavte ji doprostřed pekáče, okolo nalijte vodu a ve vodní lázni 2 hodiny pečte při 180 °C. Paštiku nechte vychladnout ve formě, potom ji vyklopte a podávejte ozdobenou brusinkami a kandovanými pomeranči.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cikánská paštika

Předkrm Náročné Česká Magazín 2/2013
(0)

Co budete potřebovat

500 g vepřového kýty nebo plece
sůl
pepř
200 g vepřových jater
1–2 rohlíky, den staré
250 ml mléka
5 šalotek
2 vejce
trochu muškátového květu
špetka mletého zázvoru
100 g slaniny
150 g šunky
olej
brusinky
kandované pomeranče

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na středně velké kousky a v míse je zasypte solí a pepřem a nechte alespoň 3 hodiny odpočívat v chladu, nejlépe však přes noc. Omytá a odblaněná játra, v mléce namočené rohlíky a oloupané a nasekané šalotky umelte na masovém strojku. Ke směsi pak přidejte vejce, muškátový květ i zázvor a pořádně promíchejte. Kousky vepřového masa rovněž umelte, poté spojte s játrovou směsí a vše ještě rozmixujte tyčovým mixérem. Nakonec do směsi přimíchejte slaninu a šunku, podle potřeby dosolte a směs naplňte do olejem vymazané formy na hřbet. Postavte ji doprostřed pekáče, okolo nalijte vodu a ve vodní lázni 2 hodiny pečte při 180 °C. Paštiku nechte vychladnout ve formě, potom ji vyklopte a podávejte ozdobenou brusinkami a kandovanými pomeranči.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Rybičková pomazánka z makrel
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty