Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cibulačka

Cibulačka

Cibulová polévka je v podzimních plískanicích doslova balzámem na duši. Její příprava je velmi snadná a cena ingrediencí také potěší. U nás získává deset bodů z deseti.

Ingredience

4 cibule
50 g másla
1 lžíce rostlinného oleje
4 větvičky tymiánu – lístky
1 kostka Bio zeleninového bujónu Nature's Promise
sůl
1 bílá bageta
8 plátků uzeného sýra

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C.
Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka. V hrnci na rozpáleném másle a oleji restujte cibuli až do karamelové barvy. Přidejte tymián, nechte rozvonět a zalijte jedním litrem vroucí vody.
Vložte bujón, rozmíchejte a nechte 10–15 minut vařit. Dosolte a rozlijte do zapékacích misek. Navrch položte plátky bagety, překryjte podélně rozpůlenými plátky sýra až přes okraje misky a vložte na pět minut do trouby.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty