Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chřestový koláč z listového těsta

Chřestový koláč z listového těsta

Ingredience

1 balení listového těsta
50 ml smetany na vaření Albert (12 %)
220 g sýra s modrou plísní Albert
¼ lžičky mletého muškátového oříšku
250 g zeleného chřestu
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
1 vejce

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 190 °C.

2. Těsto rozválejte nebo kupte již rozválené, rozbalte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je pomocí mašlovačky smetanou, 1 cm od okrajů nechte suchý.

3. Posypte nahrubo nastrouhanou nivou, muškátovým oříškem a vyskládejte chřestem, hlavičky pokládejte střídavě na opačnou stranu. Zakapejte olejem, osolte a opepřete. Mašlovačkou potřete okraje těsta rozšlehaným vejcem a pečte v troubě 20 minut.

4. Servírujte nakrájené na čtverce. Dobrou chuť.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty