Albert logo
  • Grilovaná vepřová svíčková s rajčatovo-mangovou salsou

Grilovaná vepřová svíčková s rajčatovo-mangovou salsou

Potřebujete připravit slavnostnější menu? Pak do něj určitě nezapomeňte zahrnout vepřovou panenku. Je šťavnatá a neodolatelně lahodná. V teplých dnech ji navíc můžete ozvláštnit přípravou na grilu.
Grilovaná vepřová svíčková s rajčatovo-mangovou salsou
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mango 1 ks
  • Vepřová panenská svíčková 500 g
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Limetka 1 ks
  • Koriandr mletý 2 člž
  • Červené víno 2 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Med 1 plž
  • Chléb
  • Pepř
  • Sůl
  • Mango 1 ks
  • Vepřová panenská svíčková 500 g
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Limetka 1 ks
  • Koriandr mletý 2 člž
  • Červené víno 2 plž
  • Olej olivový 1 plž
  • Med 1 plž
  • Chléb
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

  1. 1
    Nejprve si připravte domácí salsu. Na kostičky nakrájejte mango, okurek a přidejte rajčata. Smíchejte je se šťávou z půlky limetky a nasekaným koriandrem. Dochuťte olivovým olejem, červeným vínem, medem, osolte a opepřete. Dejte vychladit. Vepřovou panenku nakrájejte šikmo na plátky.
  2. 2
    Nesolte ji ani nepepřete a rovnou ji položte na mřížku rozpáleného grilu. Grilujte z každé strany cca 4 minuty. Pozor na to, abyste ji nevysušili. Panenka se může podávat uvnitř mírně růžová. Na talíři panenku osolte a opepřete. Ke každému talíři naservírujte mističku se salsou. Doprostřed stolu umístěte talíř s krajíci chleba, který si budete navzájem podávat.
  1. 1
    Nejprve si připravte domácí salsu. Na kostičky nakrájejte mango, okurek a přidejte rajčata. Smíchejte je se šťávou z půlky limetky a nasekaným koriandrem. Dochuťte olivovým olejem, červeným vínem, medem, osolte a opepřete. Dejte vychladit. Vepřovou panenku nakrájejte šikmo na plátky.
  2. 2
    Nesolte ji ani nepepřete a rovnou ji položte na mřížku rozpáleného grilu. Grilujte z každé strany cca 4 minuty. Pozor na to, abyste ji nevysušili. Panenka se může podávat uvnitř mírně růžová. Na talíři panenku osolte a opepřete. Ke každému talíři naservírujte mističku se salsou. Doprostřed stolu umístěte talíř s krajíci chleba, který si budete navzájem podávat.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 48 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 5 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 19 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 48 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.