1
Odblaňte 600 g vepřové panenky a podélně ji postupně rozkrojte, abyste dostali co největší rovnoměrný plát masa. Maso přes fólii rozklepejte, osolte, opepřete a potřete 2 lžícemi pesta v tenké vrstvě. Rozklepněte 2 vejce do misky a rozšlehejte. V rozpálené pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a vlijte vyšlehané vejce. Usmažte tenkou omeletu a položte ji na ochucené maso. Očistěte 1 jarní cibulku a spolu s bylinkami ji nasekejte najemno. Bylinkovou směsí posypte omeletu. Zbavte 100 g chřestu spodních dřevitých částí a v cedníku ho spařte vroucí vodou.Připravený chřest položte doprostřed masa a přes delší stranu maso zarolujte do rolády. Roládu zvenku osolte, opepřete a zabalte do 100 g plátků slaniny. Nakonec ji převažte potravinářským provázkem.Na rozpálené pánvi roládu zprudka opečte ze všech stran. Pak ji přendejte do pekáčku a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Oloupejte 600 g brambor, omyjte je, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě do změknutí. Vodu slijte, přidejte zbylých 35 g másla a vlijte 250 ml vlažného mléka. Vše rozmixujte na hladkou kaši.Panenku po upečení nechte pár minut odpočinout, zbavte ji provázku a nakrájejte na plátky. Na talíře dejte vždy porci kaše a několik plátků rolády. Vše přelijte výpekem a ozdobte chřestem a mikrobylinkami. Jarní večeře je na stole.