
Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší
Rychlá a snadná roláda, která rozsvítí každou jarní tabuli. Zapomněli jste chřest v lednici a už je zvadlý? Tento jednoduchý recept ho opět oživí.
Co budete potřebovat na chřestovou roládu z panenky s bramborovou kaší
600 g | panenské svíčkové Albert |
sůl | |
pepř | |
2 | lžíce bazalkového pesta |
2 | vejce |
50 g | másla |
1 | jarní cibulka |
1 | hrst čerstvé pažitky |
1 | hrst čerstvé petrželky |
100 g | zeleného chřestu |
100 g | anglické slaniny Česká chuť |
600 g | brambor typu C |
250 ml | plnotučného mléka |
1 | hrst mikrobylinek hrášku |
Jak udělat chřestovou roládu zdravější
Anglickou slaninu můžete zaměnit za kvalitní šunku, která budu obsahovat vysoké procento masa. Do bramborové kaše přidejte polotučné mléko. Současně do kaše můžete přidat čerstvé bylinky. Poté kaše bude chutnější a na pohled lákavější. K chřestové roládě se bude skvěle hodit salát z čerstvé zeleniny.
Výživové hodnoty
na jednou porci | ||
Energie | 634 | kCal |
Bílkoviny | 47 | g |
Tuky | 35 | g |
Sacharidy | 34 | g |
Recept: jak na chřestovou roládu z panenky s bramborovou kaší
- Odblaňte 600 g vepřové panenky a podélně ji postupně rozkrojte, abyste dostali co největší rovnoměrný plát masa. Maso přes fólii rozklepejte, osolte, opepřete a potřete 2 lžícemi pesta v tenké vrstvě. Rozklepněte 2 vejce do misky a rozšlehejte. V rozpálené pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a vlijte vyšlehané vejce. Usmažte tenkou omeletu a položte ji na ochucené maso. Očistěte 1 jarní cibulku a spolu s bylinkami ji nasekejte najemno. Bylinkovou směsí posypte omeletu. Zbavte 100 g chřestu spodních dřevitých částí a v cedníku ho spařte vroucí vodou.
- Připravený chřest položte doprostřed masa a přes delší stranu maso zarolujte do rolády. Roládu zvenku osolte, opepřete a zabalte do 100 g plátků slaniny. Nakonec ji převažte potravinářským provázkem.
- Na rozpálené pánvi roládu zprudka opečte ze všech stran. Pak ji přendejte do pekáčku a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Oloupejte 600 g brambor, omyjte je, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě do změknutí. Vodu slijte, přidejte zbylých 35 g másla a vlijte 250 ml vlažného mléka. Vše rozmixujte na hladkou kaši.
- Panenku po upečení nechte pár minut odpočinout, zbavte ji provázku a nakrájejte na plátky. Na talíře dejte vždy porci kaše a několik plátků rolády. Vše přelijte výpekem a ozdobte chřestem a mikrobylinkami. Jarní večeře je na stole.
Jak na to?
Pomohl vám recept?
5hodnocení5
Co byste o chřestové roládě z panenky s bramborovou kaší měli vědět
Na trhu se můžeme setkat s bílým a zeleným chřestem. Rozdíl mezi nimi je ve způsobu pěstování. Bílý chřest se pěstuje pod zemí, zelený na zemí. Chřest patří mezi nízkokalorické druhy zeleniny. Obsahuje celou řadu minerálních látek a vitaminů. Najdeme v něm i kyselinu asparagovou, které se připisují pozitivní účinky močový aparát.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod