Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší

Chřestová roláda z panenky s bramborovou kaší

Rychlá a snadná roláda, která rozsvítí každou jarní tabuli. Zapomněli jste chřest v lednici a už je zvadlý? Tento jednoduchý recept ho opět oživí.

Co budete potřebovat na chřestovou roládu z panenky s bramborovou kaší

600 g panenské svíčkové Albert
sůl
pepř
2 lžíce bazalkového pesta
2 vejce
50 g másla
1 jarní cibulka
1 hrst čerstvé pažitky
1 hrst čerstvé petrželky
100 g zeleného chřestu
100 g anglické slaniny Česká chuť
600 g brambor typu C
250 ml plnotučného mléka
1 hrst mikrobylinek hrášku

Jak udělat chřestovou roládu zdravější

Výživové hodnoty

na jednou porci
Energie 634  kCal
Bílkoviny 47  g
Tuky 35  g
Sacharidy 34  g

Recept: jak na chřestovou roládu z panenky s bramborovou kaší

  1. Odblaňte 600 g vepřové panenky a podélně ji postupně rozkrojte, abyste dostali co největší rovnoměrný plát masa. Maso přes fólii rozklepejte, osolte, opepřete a potřete 2 lžícemi pesta v tenké vrstvě. Rozklepněte 2 vejce do misky a rozšlehejte. V rozpálené pánvi rozpusťte 1 lžíci másla a vlijte vyšlehané vejce. Usmažte tenkou omeletu a položte ji na ochucené maso. Očistěte 1 jarní cibulku a spolu s bylinkami ji nasekejte najemno. Bylinkovou směsí posypte omeletu. Zbavte 100 g chřestu spodních dřevitých částí a v cedníku ho spařte vroucí vodou.
  2. Připravený chřest položte doprostřed masa a přes delší stranu maso zarolujte do rolády. Roládu zvenku osolte, opepřete a zabalte do 100 g plátků slaniny. Nakonec ji převažte potravinářským provázkem.
  3. Na rozpálené pánvi roládu zprudka opečte ze všech stran. Pak ji přendejte do pekáčku a pečte ji v předehřáté troubě na 200 °C 15 minut. Oloupejte 600 g brambor, omyjte je, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě do změknutí. Vodu slijte, přidejte zbylých 35 g másla a vlijte 250 ml vlažného mléka. Vše rozmixujte na hladkou kaši.
  4. Panenku po upečení nechte pár minut odpočinout, zbavte ji provázku a nakrájejte na plátky. Na talíře dejte vždy porci kaše a několik plátků rolády. Vše přelijte výpekem a ozdobte chřestem a mikrobylinkami. Jarní večeře je na stole.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení5

Co byste o chřestové roládě z panenky s bramborovou kaší měli vědět

Na trhu se můžeme setkat s bílým a zeleným chřestem. Rozdíl mezi nimi je ve způsobu pěstování. Bílý chřest se pěstuje pod zemí, zelený na zemí. Chřest patří mezi nízkokalorické druhy zeleniny. Obsahuje celou řadu minerálních látek a vitaminů. Najdeme v něm i kyselinu asparagovou, které se připisují pozitivní účinky močový aparát.

Další videorecepty