×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na...
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si...
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky -...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Tip do kuchyně

 

K této vydatné snídani doporučujeme podávat pečivo a dostatek tekutin pro dodržení pitného režimu, jako jsou například ovocné džusy.

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
3 vejce
500 g zeleného chřestu (asi 30 středně velkých výhonků)
50 g lískových ořechů
Na dip:
3 lžíce oleje z lískových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř

Jak na to?

Vařený chřest s vejci a slaninou je pro všechny, kteří vstávají ráno pravou nohou a dopřávají si k snídani spíše slané pokrmy.

Nejprve si připravte dip:
1) Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.

2) Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.

3) Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.

4) Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.

5) Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

6) Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.

7) Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

Snídaně Velmi snadné Česká Vaření Chřest , Duben Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

K této vydatné snídani doporučujeme podávat pečivo a dostatek tekutin pro dodržení pitného režimu, jako jsou například ovocné džusy.

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
3 vejce
500 g zeleného chřestu (asi 30 středně velkých výhonků)
50 g lískových ořechů
Na dip:
3 lžíce oleje z lískových ořechů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř

Jak na to?

Vařený chřest s vejci a slaninou je pro všechny, kteří vstávají ráno pravou nohou a dopřávají si k snídani spíše slané pokrmy.

Nejprve si připravte dip:
1) Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.

2) Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.

3) Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.

4) Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.

5) Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.

6) Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.

7) Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Speciál - Jak na chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Křehký chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Což takhle dát si chřest
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...
Spojenci lásky - přírodní...

Inspirujte se podobnými recepty