
Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou
Postup přípravy
Vařený chřest s vejci a slaninou je pro všechny, kteří vstávají ráno pravou nohou a dopřávají si k snídani spíše slané pokrmy.
Nejprve si připravte dip:
1) Olej z lískových ořechů, olivový olej, bílý ocet a hořčici důkladně smíchejte v míse a podle chuti osolte a opepřete.
2) Plátky slaniny smažte na pánvi do křupava přibližně 5 minut.
3) Vejce vložte do studené vody, přiveďte ji k varu, a vařte přibližně 8 minut.
4) Lískové ořechy opražte na sucho v pánvi, poté nahrubo nasekejte.
5) Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit.
6) Následně chřest vložte do osolené vroucí vody a vařte přibližně 5 minut.
7) Připravte si talíř, doprostřed vložte vařený osušený chřest, vedle položte přepůlená vejce, posypte nalámanou osmaženou slaninou a praženými ořechy a nakonec vše přelijte připraveným dipem.