
Nadýchaná omeleta s trhaným hovězím masem
Experimentujte! Typickou snídaňovou omeletu můžete doplnit o hovězí trhané maso a dopřát si ji jako skvělý, bílkovinami nabitý oběd nebo večeři. Čerstvý špenát navíc dodá železo, hořčík nebo antioxidanty.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Brunch
Snídaně
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí plec 600 g
- Špenát čerstvý 100 g
- Pepř
- Sůl
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Gouda bloček 100 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
- Pažitka čerstvá 10 g
- Olej olivový 4 plž
- Vejce 8 ks
- Hovězí plec 600 g
- Špenát čerstvý 100 g
- Pepř
- Sůl
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Gouda bloček 100 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 120 ml
- Pažitka čerstvá 10 g
- Olej olivový 4 plž
- Vejce 8 ks
Příprava
- 1Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
- 2Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
- 3V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
- 4Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.
- 1Osušte 600 g hovězí plece papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, přikryjte, podlijte 2 dl vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C na 150 minut. Maso vyjměte z trouby, nechte vychladnout a natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna.
- 2Jednu šalotku a stroužek česneku nakrájejte nadrobno. Na rozehřáté pánvi se lžící oleje restujte nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, asi 1 minutu. Přidejte 100 g omytého špenátu a nechte zavadnout. Osolte a opepřete.
- 3V misce rozšlehejte 8 vajec se solí, pepřem a 120 ml smetany. Přidejte 50 g nastrouhané goudy a promíchejte. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a vlijte 1/4 vaječné směsi. Před koncem smažení přidejte na omeletu připravený špenát, natrhané maso a hrst nastrouhané goudy. Stejně připravte zbylé 3 omelety.
- 4Hotovou omeletu zasypte nadrobno pokrájenou pažitkou a okamžitě servírujte. Ať vám chutná.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.