×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chodský bacán

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Chodský bacán

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chodský bacán

Snadné Majoránka Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty