×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chodský bacán

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Chodský bacán

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chodský bacán

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty