
Chodský bacán
Postup přípravy
Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.
Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.
Pomohl vám recept?
13hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod