×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chodský bacán

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Chodský bacán

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chodský bacán

Snadné Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 l mléka
100 g droždí
400 g brambor
900 g hrubé mouky
1 vejce
8 stroužků česneku, prolisovaných
2 lžíce majoránky
sůl a pepř
4 lžíce sádla
máslo, rozpuštěné k podávání

Jak na to?

Malou část vlažného mléka smíchejte s droždím a nechte vzejít kvásek. Syrové brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle, jako na bramboráky. Zalijte je v míse zbytkem mléka (tentokrát by mělo být horké), zamíchejte a nechte vychladnout. Pak do bramborové směsi přidejte kvásek a všechny ostatní suroviny kromě sádla a másla. Dobře promíchejte a nechte tak půl hodiny kynout na teplém místě.

Rozehřejte troubu na 200 °C a nechte v ní v pekáči rozpustit sádlo. Pekáč vyndejte, vlijte do něj bramborové těsto a vraťte do trouby. Bacán pečte 20 minut, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 30 minut. Dozlatova upečený ho polijte máslem, nakrájejte jako buchtu na kostky. Bacán se jí samotný nebo (bez másla) jako příloha k omáčkám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty