Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPražské mini koláčky
Albert logoAlbert logo
  • Pražské mini koláčky

Pražské mini koláčky

Pražské mini koláčky
Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
15 porcí
  • Máslo 195 g
  • Mléko 650 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 260 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Majonéza 250 g
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mouka hrubá 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Smetana ke šlehání 80 ml
  • Máslo 195 g
  • Mléko 650 ml
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Cukr krupicový 260 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Majonéza 250 g
  • Pudink vanilkový 2 ks
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Mouka hrubá 120 g
  • Vejce 2 ks
  • Smetana ke šlehání 80 ml

Příprava

1
Připravte si kvásek z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Obě mouky smíchejte s cukrem, jedním vejcem a majonézou, přilijte vzešlý kvásek a 10 minut prohněťte. Nechte zakryté v teple 45 minut kynout.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na dva větší nebo zhruba 15 menších dílků. Na plechu vytvarujte do pravidelného kruhu o tloušťce 2–3 cm a nechte kynout dalších 20 minut. Potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte drobenkou z másla, cukru a hrubé mouky a upečte dozlatova. Velké koláče potřebují alespoň 20 minut, malé jsou hotové za čtvrt hodiny. Nechte úplně vychladnout.
3
Na krém rozmíchejte pudink v polovině mléka. Druhý díl mléka přiveďte k varu, oslaďte a přilijte mléko s pudinkem. Za intenzivního míchání tři minuty vařte. Poté vmíchejte vanilku a přelijte do robotu. Zapněte míchání a nechte vychladnout. Do krému po částech zašlehejte změklé máslo a nakonec ušlehanou smetanu. Koláče podélně rozřízněte a naplňte krémem.
1
Připravte si kvásek z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru. Obě mouky smíchejte s cukrem, jedním vejcem a majonézou, přilijte vzešlý kvásek a 10 minut prohněťte. Nechte zakryté v teple 45 minut kynout.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto rozdělte na dva větší nebo zhruba 15 menších dílků. Na plechu vytvarujte do pravidelného kruhu o tloušťce 2–3 cm a nechte kynout dalších 20 minut. Potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte drobenkou z másla, cukru a hrubé mouky a upečte dozlatova. Velké koláče potřebují alespoň 20 minut, malé jsou hotové za čtvrt hodiny. Nechte úplně vychladnout.
3
Na krém rozmíchejte pudink v polovině mléka. Druhý díl mléka přiveďte k varu, oslaďte a přilijte mléko s pudinkem. Za intenzivního míchání tři minuty vařte. Poté vmíchejte vanilku a přelijte do robotu. Zapněte míchání a nechte vychladnout. Do krému po částech zašlehejte změklé máslo a nakonec ušlehanou smetanu. Koláče podélně rozřízněte a naplňte krémem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.