Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Postup přípravy

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty