×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Chili con carne s polentovými knedlíčky

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne...
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Chili con carne s polentovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chili con carne s polentovými knedlíčky

Hlavní chod Náročné Mexická Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Vegetariánské chilli
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše
Chilli con carne jednoduše

Inspirujte se podobnými recepty