×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chili con carne s polentovými knedlíčky

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Chili con carne s polentovými knedlíčky

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chili con carne s polentovými knedlíčky

Hlavní chod Náročné Mexická Rajče , Chilli paprička Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžičky pálivé papriky
1,5 kg mletého hovězího masa
sůl
pepř
1 lžíce rajčatového pyré
2x 400g plechovka rajčat
500 ml hovězího vývaru
45 g tmavého třtinového cukru
zakysaná smetana
Na knedlíčky:
225 g hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
170 g instantní polenty
375 ml podmáslí
120 g čedaru
hrst koriandru
1 chilli paprička

Jak na to?

Jednu lžíci oleje rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a 2–3 minuty opékejte. Vsypte pálivou papriku, promíchejte a další minutu opékejte. Poté přidejte druhou lžíci oleje a v momentě, kdy se rozpálí, i mleté maso a zprudka jej opékejte. Vařečkou promíchávejte a zároveň drťte na co nejmenší hrudky, aby maso všude zhnědlo. Osolte, opepřete a do hrnce přidejte pyré, rajčata, vývar i cukr. Promíchejte, přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte probublávat 45 minut. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C. Všechny ingredience potřebné na knedlíčky smíchejte v míse. Lžící odebírejte a knedlíčky dávejte navrch masové směsi a 15–20 minut odklopené pečte. Podávejte se smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty