Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu
Co budete potřebovat
Jak na to?
V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.
1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.
2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.
3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.
4) Pečte na pomaštěném roštu.
5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu
Co budete potřebovat
Jak na to?
V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.
1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.
2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.
3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.
4) Pečte na pomaštěném roštu.
5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio