
Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu
Postup přípravy
V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.
1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.
2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.
3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.
4) Pečte na pomaštěném roštu.
5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod