Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Ingredience

600 g masa (půl na půl hovězí a skopové)
sůl podle chuti
minerální voda na zakápnutí
4 cibule, nakrájené
mletý pepř
libanonský chléb AQ k podávání

Postup přípravy

V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.

1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.

2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.

3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.

4) Pečte na pomaštěném roštu.

5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty