×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Tip do kuchyně

 

V Makedonii se dělá čevapčiči trochu odlišným způsobem.
1) Maso (zhruba 600 g – půl na půl hovězí a skopové) osolte, semelte a nechte přes noc odpočívat v ledničce.

2) Druhý den maso opět semelte a přidejte k němu 50 g hladké mouky a 4 vejce. Dejte stranou.

3) Pak si nadrobno nasekejte 4 cibule a celou palici česneku.

4) Obojí pak osmahněte na oleji, nechte zchladnout a přimíchejte k masu. Opepřete a nechte 4–5 hodin odležet.

5) Pak ručně tvarujte čevapčiči a opečte na roštu.

Co budete potřebovat

600 g masa (půl na půl hovězí a skopové)
sůl podle chuti
minerální voda na zakápnutí
4 cibule, nakrájené
mletý pepř
libanonský chléb AQ k podávání

Jak na to?

V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.

1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.

2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.

3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.

4) Pečte na pomaštěném roštu.

5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čevapčiči s čestvou cibulí v libanonském chlebu

Hlavní chod Snadné Středomořská Grilování
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

V Makedonii se dělá čevapčiči trochu odlišným způsobem.
1) Maso (zhruba 600 g – půl na půl hovězí a skopové) osolte, semelte a nechte přes noc odpočívat v ledničce.

2) Druhý den maso opět semelte a přidejte k němu 50 g hladké mouky a 4 vejce. Dejte stranou.

3) Pak si nadrobno nasekejte 4 cibule a celou palici česneku.

4) Obojí pak osmahněte na oleji, nechte zchladnout a přimíchejte k masu. Opepřete a nechte 4–5 hodin odležet.

5) Pak ručně tvarujte čevapčiči a opečte na roštu.

Co budete potřebovat

600 g masa (půl na půl hovězí a skopové)
sůl podle chuti
minerální voda na zakápnutí
4 cibule, nakrájené
mletý pepř
libanonský chléb AQ k podávání

Jak na to?

V bývalé Jugoslávii se čevapčiči podávají s chlebovou plackou, takzvaným somunem. Somun se podélně nakrojí, aby vznikla kapsa, pokape se šťávou z čevapčiči a opeče se na roštu. Do somunu se naskládá čevapčiči, přidá se cibule, sůl a pepř.

1) Maso nakrájejte, hodně osolte, promíchejte a namelte.

2) Zakápněte trochou minerální vody, dobře propracujte a nechte 5 hodin v chladu odpočinout.

3) Pak znovu semelte a z hmoty tvořte ručně nebo strojkem válečky o průměru 1,5 centimetrů, dlouhé 6 centimetrů.

4) Pečte na pomaštěném roštu.

5) Podávejte horké s nakrájenou syrovou cibulí, solí a pepřem a libanonským chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty