Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySváteční rybí polévka
Albert logoAlbert logo
  • Sváteční rybí polévka

Sváteční rybí polévka

Sváteční rybí polévka
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Vánoce
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 60 g
  • Mouka hladká 40 g
  • Cibule šalotka 2,5 ks
  • Celer 30 g
  • Škrob 10 g
  • Mrkev 1 ks
  • Bílé víno 1 plž
  • Mlíčí
  • Jikry
  • Petržel hladkolistá
  • Sůl
  • Pepř
  • Kapr hlava 1 kg
  • Rohlík 3 ks
  • Kořenová zelenina 120 g
  • Pórek 3/4 ks
  • Cibule 1 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nové koření 5 ks
  • Šalvěj čerstvá
  • Máslo 60 g
  • Mouka hladká 40 g
  • Cibule šalotka 2,5 ks
  • Celer 30 g
  • Škrob 10 g
  • Mrkev 1 ks
  • Bílé víno 1 plž
  • Mlíčí
  • Jikry
  • Petržel hladkolistá
  • Sůl
  • Pepř
  • Kapr hlava 1 kg
  • Rohlík 3 ks
  • Kořenová zelenina 120 g

Příprava

1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.
1
Nejprve udělejte vývar. Kapří hlavy i odřezky omyjte, hlavy přepulte a vše osušte. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci a pak v něm zprudka osmahněte hlavy i všechny kosti a odřezky. Zalijte 2,5 litry vody, přidejte na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu i pórek, přepůlenou cibuli a všechno koření a bylinky. Vařte na mírném ohni hodinu až 1,5 hodiny. Pak přeceďte přes jemné síto, abyste získali čirý rybí vývar. Na másle zpěňte nasekané šalotky, pórek a celer. Po chvíli opékání zasypte moukou a škrobem a opečte pouze do světle růžové jíšky. Podlijte vývarem a 15–20 minut povařte. Přidejte bílé víno a mrkev nastrouhanou na hrubé straně struhadla, krátce opečenou na další lžíci másla. Mlíčí a jikry operte, nakrájejte a přidejte do polévky. Podle chuti ji osolte a opepřete a vařte ještě asi 15 minut. Podávejte zasypané petrželkou a s opečenými houstičkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.