Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Ingredience

2 vykuchaní pstruzi
1 lžička kmínu
sůl, pepř
150 g másla
200 ml bílého vína
2 citrony
2 snítky hladkolisté petrželky
2 snítky tymiánu
80 g másla
400 g hrášku
2 jarní cibulky

Postup přípravy

1. Z ryb vyřízněte filety a posypte je kmínem, solí a pepřem.
2. Přendejte je do zapékací nádoby kůží dolů. Přelijte rozpuštěným máslem, vínem a šťávou z 1 citronu.
3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 25 minut. Během pečení několikrát přelijte výpekem.
4. Na pyré orestujte na másle hrášek. Osolte, opepřete a 10 minut duste. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
5. Filety na talíři přelijte výpekem a servírujte s plátky citronu, petrželkou a tymiánem. Podávejte s hráškovým pyré, které ozdobte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty