×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Co budete potřebovat

2 vykuchaní pstruzi
1 lžička kmínu
sůl, pepř
150 g másla
200 ml bílého vína
2 citrony
2 snítky hladkolisté petrželky
2 snítky tymiánu
80 g másla
400 g hrášku
2 jarní cibulky

Jak na to?

1. Z ryb vyřízněte filety a posypte je kmínem, solí a pepřem.
2. Přendejte je do zapékací nádoby kůží dolů. Přelijte rozpuštěným máslem, vínem a šťávou z 1 citronu.
3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 25 minut. Během pečení několikrát přelijte výpekem.
4. Na pyré orestujte na másle hrášek. Osolte, opepřete a 10 minut duste. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
5. Filety na talíři přelijte výpekem a servírujte s plátky citronu, petrželkou a tymiánem. Podávejte s hráškovým pyré, které ozdobte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čerstvý pstruh s hráškovým pyré

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Bezlepkové Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

2 vykuchaní pstruzi
1 lžička kmínu
sůl, pepř
150 g másla
200 ml bílého vína
2 citrony
2 snítky hladkolisté petrželky
2 snítky tymiánu
80 g másla
400 g hrášku
2 jarní cibulky

Jak na to?

1. Z ryb vyřízněte filety a posypte je kmínem, solí a pepřem.
2. Přendejte je do zapékací nádoby kůží dolů. Přelijte rozpuštěným máslem, vínem a šťávou z 1 citronu.
3. V troubě vyhřáté na 180 °C pečte 25 minut. Během pečení několikrát přelijte výpekem.
4. Na pyré orestujte na másle hrášek. Osolte, opepřete a 10 minut duste. Poté rozmixujte tyčovým mixérem.
5. Filety na talíři přelijte výpekem a servírujte s plátky citronu, petrželkou a tymiánem. Podávejte s hráškovým pyré, které ozdobte jarní cibulkou nakrájenou na kolečka.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty