
Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bez laktózy
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Česnek 8 strouž.
- Olej olivový 1 člž
- Slanina plátková 150 g
- Cibule 1 ks
- Celer 1 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Ovesné vločky 1 hrs.
- Česnek 8 strouž.
- Olej olivový 1 člž
- Slanina plátková 150 g
- Cibule 1 ks
- Celer 1 ks
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Ovesné vločky 1 hrs.
Příprava
- 1Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
- 2Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
- 3Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.
- 1Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
- 2Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
- 3Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.