Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Celerová kaše

Další recepty a články

Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Celerový salát se sýrem
Celerový salát se...
Celerový salát se sýrem
Celerový salát se sýrem
Celerové lívance s kaší
Celerové lívance s...
Celerové lívance s kaší
Celerové lívance s kaší
Celerový nákyp
Celerový nákyp
Celerový nákyp
Celerový nákyp

Celerová kaše

Co budete potřebovat

650 g brambor, oloupaných, nakrájených na kusy
425 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kusy
70 g soleného másla + trochu k podávání
2 svazky jarní cibulky (asi 250 g), nakrájené na kousky 1 cm široké
150 ml smetany na vaření
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř, máslo

Jak na to?

Dejte vařit brambory a pět minut po dosažení bodu varu k nim přidejte i celer. Mezitím na rozehřátém másle jemně opékejte cibulku, dokud nezesklovatí. Po pěti minutách na ni vlijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte i muškátový oříšek. Na mírném ohni několik minut povařte, aby smetana trochu zhoustla. Uvařené brambory s celerem slijte a rozmačkejte na kaši. Vlijte do ní dvě třetiny smetanové směsi a ještě promíchejte. Nakonec ji dochuťte a podávejte: naberte kaši, polijte ji zbylou cibulkovou smetanou, promíchejte a nakonec do důlku uprostřed vsuňte ještě kousek másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerová kaše

Hlavní chod Velmi snadné Česká Vaření Celer Magazín 1/2010
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

650 g brambor, oloupaných, nakrájených na kusy
425 g celeru, oloupaného, nakrájeného na kusy
70 g soleného másla + trochu k podávání
2 svazky jarní cibulky (asi 250 g), nakrájené na kousky 1 cm široké
150 ml smetany na vaření
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř, máslo

Jak na to?

Dejte vařit brambory a pět minut po dosažení bodu varu k nim přidejte i celer. Mezitím na rozehřátém másle jemně opékejte cibulku, dokud nezesklovatí. Po pěti minutách na ni vlijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte i muškátový oříšek. Na mírném ohni několik minut povařte, aby smetana trochu zhoustla. Uvařené brambory s celerem slijte a rozmačkejte na kaši. Vlijte do ní dvě třetiny smetanové směsi a ještě promíchejte. Nakonec ji dochuťte a podávejte: naberte kaši, polijte ji zbylou cibulkovou smetanou, promíchejte a nakonec do důlku uprostřed vsuňte ještě kousek másla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Kuřecí salát s avokádem a...
Celerový salát se sýrem
Celerový salát se sýrem
Celerový salát se sýrem
Celerový salát se sýrem
Celerové lívance s kaší
Celerové lívance s kaší
Celerové lívance s kaší
Celerové lívance s kaší
Celerový nákyp
Celerový nákyp
Celerový nákyp
Celerový nákyp

Inspirujte se podobnými recepty