
Sametová paštika z kuřecích jater s brandy
Předností domácí paštiky je to, že sami můžete vybrat ty nejlepší suroviny. Třeba kuřecí játra. A kapku brandy, která jim dodá ten správný říz. Návštěva může zazvonit.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Párty
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 225 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Kuřecí játra 300 g
- Brandy 60 ml
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 60 ml
- Máslo 225 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Kuřecí játra 300 g
- Brandy 60 ml
- Sůl
- Pepř
- Smetana ke šlehání 60 ml
Příprava
- 1Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.
- 2Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.
- 3Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.
- 4V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.
- 1Rozpusťte na pánvi 20 g másla a přidejte nadrobno nasekanou cibuli. Opékejte na středním plameni přibližně 2 minuty. Poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku a opékejte další minutu.
- 2Očistěte a nakrájejte na větší kousky 300 g kuřecích jater a přidejte je do pánve k cibuli a česneku. Nechte je 2 minuty opékat a vlijte 60 ml brandy. Nechte 2 minuty vyvařit alkohol.
- 3Takto připravená játra dejte do nádoby mixéru, přidejte k nim 125 g studeného na kostičky nakrájeného másla, 60 ml smetany, osolte a opepřete a rozmixujte dohladka. Vzniklou směs přepasírujte přes cedník a pak jí naplňte 2 misky o objemu 250 ml.
- 4V rendlíku nechte rozpustit 80 g másla, lžící sesbírejte veškerou bílkovinu tak, aby vám zbylo čisté přepuštěné máslo. Přelijte jím misky s paštikou a dejte je chladit do lednice minimálně na 2 hodiny. Nejlépe paštika chutná servírovaná s brusinkami a křupavou bagetou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Paštiku můžete obohatit o nasekané ořechy a čerstvé bylinky. Při výběru pečiva se zaměřte na kvalitní celozrnné. K paštice si nezapomeňte připravit porci čerstvé zeleniny.Co byste o játrech měli vědět Kuřecí játra oproti játrům vepřovým obsahují menší množství tuku. Do jídelníčku bychom je měli občas zařazovat, protože jsou pro nás výborným zdrojem vitaminu B12, který přispívá k normální tvorbě červených krvinek. V játrech najdeme plnohodnotné bílkoviny.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.