
Cannelloni plněné jarní zeleninkou
Postup přípravy
1.Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.
2.Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.
3.Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
4.Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.
5.Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.
6.Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.
7.Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
8.Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.