Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g ricotty
100 g hladké mouky
2 vejce
sůl
3 lžíce olivového oleje
1 jarní cibulka
1 mrkev
15 g baby špenátu
5 g másla
30 g parmazánu
150 ml rajčatové passaty
1 snítka čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1.Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.

2.Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.

3.Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

4.Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.

5.Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.

6.Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.

7.Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.

8.Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.

Pomohl vám recept?
11hodnocení3

Další videorecepty