Cannelloni plněné jarní zeleninkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.
2.Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.
3.Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
4.Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.
5.Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.
6.Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.
7.Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
8.Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Cannelloni plněné jarní zeleninkou
Co budete potřebovat
Jak na to?
1.Ricottu vložte do cedníku nad misku vhodné velikosti a nechte při pokojové teplotě 2 hodiny vykapat.
2.Mouku smíchejte s 1 vejcem, špetkou soli a 1 lžičkou oleje. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do fólie a vložte do lednice.
3.Jarní cibulku nakrájejte najemno, oloupanou mrkev nastrouhejte a špenát nasekejte nahrubo. V pánvi na másle zpěňte cibulku s mrkví, osolte a promíchejte se špenátem. Ve středním hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
4.Z druhého vejce oddělte žloutek od bílku. Ve větší míse promíchejte ricottu se zeleninou, lžící nastrouhaného parmazánu a žloutkem. Odložte do lednice.
5.Těsto vyválejte na tenký plát a vykrojte z něj 7 cm široký a 40 cm dlouhý obdélníkový pruh, který vložte na 20 vteřin do vroucí vody. Vyjměte a nechte vychladnout.
6.Do zapékací misky vlijte olivový olej, rajčatovou passatu a nechte stranou.
7.Spařené těsto nakrájejte na 4 díly. Na každý naneste k jednomu kraji podélně 3 lžíce ricottovozeleninové směsi a zarolujte do válečku. Spojem dolů vložte do zapékací misky s omáčkou, posypte parmazánem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut dozlatova.
8.Podávejte ozdobené čerstvým tymiánem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio