×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Co budete potřebovat

Houstičky:
250 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
3 špetky soli
1 lžíce olivového oleje
+ na potření
mák, sezam
nasekané bylinky na obalení
Pomazánka:
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
2 jarní cibulky
2 lučiny
1 cottage
sůl a pepř

Jak na to?

Do robotu s hnětacím hákem dejte obě mouky, sůl, droždí a olej. Robot zapněte a během hnětení postupně přilévejte vodu. Ingredience by se měly spojit v kompaktní, nelepivé těsto. Přendejte je na pomoučněnou pracovní plochu a asi deset minut těsto ručně zpracovávejte, bude postupně stále pružnější.
Po důkladném zpracování těsto rozdělte na 14 až 16 stejně velkých kousků. Vytvarujte bochánky, každý potřete olejem a obalte v máku, sezamu, bylinách... Skládejte těsně vedle sebe do koláčové nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte je fólií, kterou potřete olejem, aby se na ni těsto nepřilepilo, a nechte asi 30 minut vykynout. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny.
Na pomazánku nasekejte byliny a cibulky nadrobno a promíchejte s oběma sýry. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Svačina Snadné Pomazánky Velikonoce Vegetariánské Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 3/2017 Počet porcí: 6-8 porcí
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

Houstičky:
250 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
3 špetky soli
1 lžíce olivového oleje
+ na potření
mák, sezam
nasekané bylinky na obalení
Pomazánka:
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
2 jarní cibulky
2 lučiny
1 cottage
sůl a pepř

Jak na to?

Do robotu s hnětacím hákem dejte obě mouky, sůl, droždí a olej. Robot zapněte a během hnětení postupně přilévejte vodu. Ingredience by se měly spojit v kompaktní, nelepivé těsto. Přendejte je na pomoučněnou pracovní plochu a asi deset minut těsto ručně zpracovávejte, bude postupně stále pružnější.
Po důkladném zpracování těsto rozdělte na 14 až 16 stejně velkých kousků. Vytvarujte bochánky, každý potřete olejem a obalte v máku, sezamu, bylinách... Skládejte těsně vedle sebe do koláčové nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte je fólií, kterou potřete olejem, aby se na ni těsto nepřilepilo, a nechte asi 30 minut vykynout. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny.
Na pomazánku nasekejte byliny a cibulky nadrobno a promíchejte s oběma sýry. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty