×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Další recepty a články

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Pomazánka ze sýru cottage
Pomazánka ze sýru...
Pomazánka ze sýru cottage
Pomazánka ze sýru cottage

Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Co budete potřebovat

Houstičky:
250 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
3 špetky soli
1 lžíce olivového oleje
+ na potření
mák, sezam
nasekané bylinky na obalení
Pomazánka:
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
2 jarní cibulky
2 lučiny
1 cottage
sůl a pepř

Jak na to?

Do robotu s hnětacím hákem dejte obě mouky, sůl, droždí a olej. Robot zapněte a během hnětení postupně přilévejte vodu. Ingredience by se měly spojit v kompaktní, nelepivé těsto. Přendejte je na pomoučněnou pracovní plochu a asi deset minut těsto ručně zpracovávejte, bude postupně stále pružnější.
Po důkladném zpracování těsto rozdělte na 14 až 16 stejně velkých kousků. Vytvarujte bochánky, každý potřete olejem a obalte v máku, sezamu, bylinách... Skládejte těsně vedle sebe do koláčové nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte je fólií, kterou potřete olejem, aby se na ni těsto nepřilepilo, a nechte asi 30 minut vykynout. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny.
Na pomazánku nasekejte byliny a cibulky nadrobno a promíchejte s oběma sýry. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Svačina Snadné Pomazánky Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2017 Počet porcí: 6-8 porcí
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

Houstičky:
250 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
3 špetky soli
1 lžíce olivového oleje
+ na potření
mák, sezam
nasekané bylinky na obalení
Pomazánka:
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
2 jarní cibulky
2 lučiny
1 cottage
sůl a pepř

Jak na to?

Do robotu s hnětacím hákem dejte obě mouky, sůl, droždí a olej. Robot zapněte a během hnětení postupně přilévejte vodu. Ingredience by se měly spojit v kompaktní, nelepivé těsto. Přendejte je na pomoučněnou pracovní plochu a asi deset minut těsto ručně zpracovávejte, bude postupně stále pružnější.
Po důkladném zpracování těsto rozdělte na 14 až 16 stejně velkých kousků. Vytvarujte bochánky, každý potřete olejem a obalte v máku, sezamu, bylinách... Skládejte těsně vedle sebe do koláčové nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte je fólií, kterou potřete olejem, aby se na ni těsto nepřilepilo, a nechte asi 30 minut vykynout. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny.
Na pomazánku nasekejte byliny a cibulky nadrobno a promíchejte s oběma sýry. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sýrová pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Sardinková pomazánka
Pomazánka ze sýru cottage
Pomazánka ze sýru cottage
Pomazánka ze sýru cottage
Pomazánka ze sýru cottage

Inspirujte se podobnými recepty