×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Bylinková pomazánka a věnec z houstiček
nad 60 minut , Svačina , Snadné , Pomazánky , Velikonoce , Vegetariánské ,

Bylinková pomazánka a věnec z houstiček

Co budu potřebovat

Houstičky:
250 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné mouky
1 sáček sušeného droždí
200 ml vody
3 špetky soli
1 lžíce olivového oleje
+ na potření
mák, sezam
nasekané bylinky na obalení
Pomazánka:
1 svazek pažitky
1 svazek petrželky
2 jarní cibulky
2 lučiny
1 cottage
sůl a pepř

Jak na to?

Do robotu s hnětacím hákem dejte obě mouky, sůl, droždí a olej. Robot zapněte a během hnětení postupně přilévejte vodu. Ingredience by se měly spojit v kompaktní, nelepivé těsto. Přendejte je na pomoučněnou pracovní plochu a asi deset minut těsto ručně zpracovávejte, bude postupně stále pružnější.
Po důkladném zpracování těsto rozdělte na 14 až 16 stejně velkých kousků. Vytvarujte bochánky, každý potřete olejem a obalte v máku, sezamu, bylinách... Skládejte těsně vedle sebe do koláčové nebo dortové formy vyložené pečicím papírem. Zakryjte je fólií, kterou potřete olejem, aby se na ni těsto nepřilepilo, a nechte asi 30 minut vykynout. Pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C asi půl hodiny.
Na pomazánku nasekejte byliny a cibulky nadrobno a promíchejte s oběma sýry. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Makrelová pomazánka

    Pomazánky 15 minut
  • Paštika z kuřecích jater podle Zdeňka Pohlreicha

    Pomazánky 15 minut
  • Sýrová pomazánka

    Pomazánky 15 minut